De to dagligvarekjempene Coop og Rema 1000 inngår et innkjøpssamarbeid som kun trer i kraft hvis ikke Konkurransetilsynet stopper samarbeidsavtalen mellom konkurrentene Ica og Norgesgruppen.

Dagligvarekjedene orienterte Konkurransetilsynet om avtalen og dens innhold i forkant, opplyser Konkurransetilsynet i en melding fredag.

- Konkurransetilsynet må nå vurdere om den nye avtalen kan få betydning for vår vurdering av avtalen mellom Ica og Norgesgruppen. Utfallet av denne saken har stor betydning for konkurransen og for forbrukerne, derfor må vi være sikre på at våre vurderinger er riktige, sier konkurransedirektør Christine Meyer.

Konkurransetilsynet har til behandling en avtale om innkjøpssamarbeid og distribusjonssamarbeid mellom dagligvarekjedene Ica og Norgesgruppen.

Tilsynet har innkalt disse til et møte tidlig neste uke for å orientere dem om hvordan tilsynets saksbehandling blir påvirket av den nye avtalen, opplyses det.

Ica har på sin side avfeiet utspillet fra Rema og Coop som et rent PR-stunt myntet på å velte avtalen.

Les også: - De hater jo Coop

"Før Konkurransetilsynet har hatt dialog med Norgesgruppen og Ica, kan ikke konkurransedirektøren gi ytterligere kommentarer", heter det.

Les også:
Rema 1000 og Coop truer med innkjøpssamarbeid

- Dette er vår nødutgang

Retail-ekspert: - Et taktisk utspill (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.