Orklas hovedeier og styreleder, Stein Erik Hagen, legger ikke skjul på at han angrer på investeringen i Rec. På lang sikt har han imidlertid ikke mistet troen på solenergi, skriver Dagens Næringsliv.

- Man kan jo angre når man ser dagens kurser. Det ser jo ikke lyst ut. Hadde man vært trader, kunne nok bildet vært annerledes, da kunne man gått inn og ut. Men når man er industriell, langsiktig eier, kan man ikke holde på sånn. Da må man følge med på både opp- og nedturene, sier Hagen til DN.

-To sektorer som ble gjentatt og gjentatt
Hagen presiserer at han ikke vil uttale seg om Rec spesielt, fordi han ikke har noen formelle verv i selskapet, og understreker at han ikke sitter med innsideinformasjon, bare det som er offentlig tilgjengelig.

- I det lengre bildet har jeg tro på fornybar energi, og en sterk tro på sol. Da jeg var på World Economic Forum i Davos nylig, var det to sektorer som ble gjentatt og gjentatt som dem med best utsikter. Det var fornybar energi og sol spesielt, og så var det helse, sier Hagen til DN.

Avgjørende ordet
Som største eier og etterhvert styreleder i Orkla, hadde Hagen det avgjørende ordet da solenergi ble et av Orklas største satsingsområder noensinne.

Viktigst er Orklas eierandel på nær 40 prosent av solenergiselskapet Rec, men i tillegg har Orkla satset 4,2 milliarder kroner på Elkems egenutviklede teknologi på solarsilisium.

På det høyeste var Rec priset til 174 milliarder kroner høsten 2007 og var nest størst på Børsen. Igår var markedsverdien under 17 milliarder kroner.

Les også: - Det er tøft nå


Tåler Recs voksesmerter

Gigantene økser REC

Børsløft i Oslo


Her finner du alle oppdaterte børs- og finansnyheter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.