Pareto Securities og Arctic Securities, som er Norecos rådgivere i selskapets refinansiering på 3,1 milliarder kroner, foreslår bedre finansieringsvilkår for obligasjonseierne, skriver Bloomberg News fredag kveld.

Ifølge BN er det et dokument sendt fra selskapets rådgivere fredag som bekrefter at rådgiverne tilbyr bedre vilkår for eierne av Norecos tre usikrede obligasjonslån.

Selskapets ledelse og rådgivere ønsket fredag ikke å kommentere saken, men i morges er det sendt ut en melding fra selskapet.

- Refinansieringsplanen er fortsatt den eneste løsningen som foreligger, og Noreco er ikke kjent med andre forslag, skriver selskapet i dag.

- Dersom noen av obligasjonseiermøtene 5. november 2013 ikke godkjenner den foreslåtte refinansieringsplanen, vil selskapets styre under de rådende omstendigheter være tvunget til uten opphold å igangsette forberedelser for en styrt likvidasjon av morselskapet og mulig andre selskaper i gruppen for slik å bevare verdier for dets kreditorer, heter det i børsmeldingen.

Bløff
Noreco er nå i en prosess for å refinansiere seks obligasjonslån med fire nye, som har lavere rente og lenger løpetid. Refinansieringen har som mål å møte et likviditetsgap på 1,6 milliarder kroner, og innebærer også å utstede nye aksjer.

For at planen skal gjennomføres må 2/3 av dagens obligasjonseiere stemme for refinansieringen.

Investeringsdirektør Morten E. Astrup i Storm Capital tror planen blir stemt ned.

-Vi er veldig sikre på at dette vil bli stemt ned, sa investeringsdirektør Astrup til Bloomberg News fredag.

Ifølge ham er det sannsynlig at selskapet vil komme med nye forslag.

-Jeg er ganske sikker på at Noreco har forstått at markedet har sett gjennom «bløffen» deres. Det er ikke i bankenes eller obligasjonseierne interesse å sende selskapet til skifteretten, sa han.

Avvises
Selskapet avviser at det finnes et alternativ, og skriver blant annet at uten refinansieringen er Noreco ikke i stand til å betale renter på obligasjonslånene eller avdrag på obligasjonslånene og RBL-fasiliteten som forfaller i november og desember.

- Slike alternative forslag vil uansett måtte adressere alvoret og selskapets presserende behov, tilveiebringe nødvendig likviditet i påvente av implementering og opprettholde en helhetlig balanse og robusthet som vil kunne være akseptable for alle relevante interessenter. I denne forbindelse vil selskapet minne og informere om følgende:

- Noreco har hentet inn 430 millioner kroner gjennom den tidligere annonserte rettede emisjonen, og har god grunn til å tro at ytterligere 100 millioner kroner vil bli tilført gjennom reparasjonsemisjonen i desember. Denne egenkapitalen er imidlertid innhentet på den eksplisitte forutsetning at obligasjonseierne godkjenner restruktureringen av obligasjonslånene, og vil bare være tilgjengelig ved oppfyllelse av slik forutsetning.

- Noreco’s RBL-fasilitet (lånefasilitet med sikkerhet i Selskapets produserende oljereserver) har i perioden fra 15. juli 2013 blitt redusert fra 69,9 millioner dollar til 44,9 millioner dollar, hvorav 20 millioner dollar allerede er forfalt til betaling. Noreco har fremforhandlet en utsettelse av tilbakebetalingen av disse 20 millioner dollar til 8. november 2013. Utsettelsen er basert på utsiktene til godkjennelse av refinansieringsplanen fra obligasjonseierne 5. november 2013. Hvis slik godkjennelse ikke oppnås, vil status for ny utsettelse være usikker. Noreco vil ikke ha tilgjengelige midler til å kunne tilbakebetale det fulle beløp 8. november 2013 og er således avhengig av å oppnå enighet om en ytterligere utsettelse. BNP Paribas er agent for RBL-fasiliteten som er gjort tilgjengelig av et syndikat bestående av åtte banker, med sikkerhet i Huntington og Selskapets produserende felter i Danmark.



LES OGSÅ:
<b>Kaster kortene i Noreco</b>

<b>Noreco hentet 430 millioner</b>

<b>Klager på Noreco-emisjon: - Grov forskjellsbehandling </b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.