Sevan Marine senker i dag prisen på Sevan Drilling til et intervall på 8-10 kroner, til tross for at selskapet meldte at børsnoteringen var fulltegnet på 12 kroner.

- Da vi forlenget fristen og la ut tilleggsprospektus hadde alle investorene anledning til å rebekrefte tegningen. Det var noen som falt ut av boken før onsdag, og da hadde vi ikke fulltegnet emisjonen. Derfor har vi gått ut med nytt intervall nå, sier Jan Erik Tveteraas i Sevan Marine til DN.no.

Sevan Marine-aksjen er ned 7,23 prosent i dag til sitt laveste noen sinne og selges for 3,80 kroner.

- Måtte selge ned
Bakgrunnen er at Sevan Marine ikke fikk så stor interesse for Sevan Drilling-emisjonen som ønsket. Dermed gikk det planlagte sekundærsalget i vasken. Et nedsalg av Sevan Marines egne aksjer, lå som en forutsetning for noteringen. Før påske sa Tveteraas imidlertid at Sevan Marine vurderte å beholde aksjene grunnet den labre interessen.

Les mer: - Komfortabel med eierpost på 37 prosent og Selger seg ikke ned i Sevan Drilling

- Det å ikke gjøre et sekundærsalg var en stor endring i forutsetningen, sier Tveteraas i dag. Dermed måtte fristen for tegning forlenges, og prisen gjøres mer attraktiv.

Tveteraas legger vekt på at selskapet har fått - og fulgt - råd å legge ut en tilleggsprospektus og å få en slik rebekreftelse, og at de ikke hadde valget om å gjennomføre noteringen uten salg av egne aksjer.

- Sett i etterpåklokskapens lys virker det kanskje uheldig ikke å kunne gjennomføre på 12 kroner?

- Uheldig eller ikke. Slik vår vurdering var så måtte vi gå ut å få bekreftet dette, sier Tveteraas.

- Attraktivt priset
Han mener intervallet som er satt i dag er godt fundert.

- Nå har vi satt prisintervall etter konsultasjon med våre største aksjonærer og etter tilbakemeldinger fra ledende investorer, og nå mener vi dette er attraktivt for investorene. Jeg har meget stor tro på at vi skal komme i mål i morgen, sier han.

I tilbudet med kursintervall 12-14 kroner var det skrevet i ut anslagsvis 137,5-160,4 millioner aksjer og nå er det økt til 240,6 millioner nye aksjer.

Den opprinnelige prisen var satt til mellom 16 og 21 kroner.

- Gode markeder
- Får dere jobbet med noe annet enn finansiering om dagen?

- Her er det en god arbeidsdeling. Vi får jobbet med andre ting også, og arbeidet går normalt, sier han.

- Hvordan oppfatter du markedet om dagen?

- Markedet ser jo veldig, veldig bra ut på riggsiden, og er veldig sterkt for ultradypt vann der Sevan Drilling. For flytende produksjon er det også mange aktuelle prosjekter, så begge markedene vi er inne i ser veldig positve ut. Så vi ser frem til å få på plass.

- Står finansieringsspørsmålet i veien for kontraktsdiskusjoner og signaturer?

- Nei, det vil jeg ikke si. Det er positivt for alle, selskapet, kunder og aksjonærer, å få dette på plass. Det er en positiv faktor også for kundene, sier han.

- Men det er ikke slik at det er kontraktssamtaler som er avventende til finansieringen er på plass?

- La meg få det sånn: Å få dette på plass vil få posistiv virkninger for kontraktssamtaler og slutninger av kontrakter, sier han.

Les mer her: Milliardsmell for Sevan

Les også: - Sevan-eierne er låst (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.