Arbeiderpartiet får en oppslutning på 35,3 prosent i en ny meningsmåling, en framgang på 3,9 prosentpoeng.

Målingen er utført av Norfakta for Nationen og Klassekampen.

Arbeidsledigheten som er utløst av oljekrisen, gjør at velgerne strømmer til «trygge Arbeiderpartiet», mener valgforsker Frank Aarebrot, ifølge Nationen.

– Høyresiden har hatt sakseierskap på skatteletter, mens Ap har hatt det på å bekjempe arbeidsledigheten, sier Aarebrot, som er professor i sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen.

Ap-leder Jonas Gahr Støre peker også spesielt på arbeidsledigheten når han skal forklare framgangen.

– Regjeringens innsats mot ledigheten er passiv, vår er målrettet, sier Støre.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) avviser anklagene fra Støre.

– Regjeringen har en offensiv tilnærming til de utfordringene vi står overfor. Budsjettene er ekspansive og bidrar til økt aktivitet i økonomien og flere arbeidsplasser.

Høyre får en oppslutning på 24,5 prosent på målingen, en tilbakegang på 0,8 prosentpoeng, mens Frp får 16,0 prosent (-0,9).

For de øvrige partiene er resultatene som følger: Rødt: 1,5 (-0,7), SV: 2,6 (-1,1), Sp: 5,4 (-1), V: 5,6 (+0,5), KrF: 5,1 (+0,5), MDG: 3,4 (+0,3).

Les også:Statsminister Erna Solbergs mann skal på «førstedamkurs»:  - Jeg er godt vant med partytelt fra speideren

Nok en historisk begivenhet for Elon Musk  

Trump øker i ny måling

Se DNtv:
Sanders: -Det går en vei til Det hvite hus
Det manglet ikke på seiersretorikk da Bernie Sanders talte etter å ha slått Hillary Clinton i nominasjonsvalget i Wisconsin. Han øyner nå muligheten for seier i New York, Oregon og California - og i presidentvalget i november.
00:46
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.