På det femte forsøket lyktes gründermilliardæren Elon Musk og SpaceX i å lande sin Falcon 9-rakett på en ubemannet plattform i Atlanterhavet.

Tidligere forsøk på å lande den ubemannede raketten på et ubemannet droneskip har endt i krasjlanding eller andre uhell.

Natt til lørdag norsk tid klarte hovedtrinnet av raketten endelig å bremse kontrollert og lande presist i stående posisjon på plattformen.

– Raketten landet i stedet for å lage hull i skipet eller falle over ende. Dette var virkelig oppmuntrende, sa Musk til de fremmøtte reporterne på Kennedy Space Center i Florida.

Begivenheten kommer kun dager etter at gründeren kunne annonsere Over 325.000 reservasjoner på én uke .

Raketten SpaceX sendte opp var lastet med forsyninger til Den internasjonale romfartsstasjonen ISS. Målet med testingen er gjenbruk og resirkulering av raketter.

Med dagens teknologi må rester av brukte raketter kasseres, og det fører hvert år til tap av millioner av dollar for rakettindustrien.

I desember klarte Musks selskap for første gang å lande den ubemannede raketten sin stående på fast grunn, men først fredag klarte de å lande til havs.

Les også: Teslas luksus-SUV: For mye ny teknologi stoppet produksjonen

Gikk bananas for «billig»-Tesla  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Her eksploderer Elon Musks Spacex-rakett
Ulykken skjedde få minutter etter oppskytingen.
01:26
Publisert:

 

Her er Model 3 - Teslas nye billigbil
Planen til selskapet er at el-bilen skal være så billig at den blir tilgjengelig for folk flest. Prisen i USA vil bli 35 000 dollar, men det er ennå ikke klart hvor mye den vil koste i Norge.
00:56
Publisert: