DNB Markets og Pareto Securities mener det ikke var uventet at Petrobrás per tirsdag kansellerte en av Subsea 7s fartøy-kontrakter, og ser risiko for flere termineringer. Kontrakten løp opprinnelig ut året.

«Selv om ordrebokrisikoen for Subsea 7 er forstått av de fleste investorene, tror vi at utfallet vil bli mye verre enn det konsensus reflekterer. Termineringene av «Agile» og «Seven Mar» er de første stegene i det vi tror blir en lang prosess hvor Petrobrás vil kutte antallet PLSVer», skriver DNB Markets i en oppdatering onsdag.

Subsea 7 meldte onsdag at Petrobras har kansellert kontrakten for rør- og kabelleggingsfartøyet (PLSV)  «Seven Mar» med effekt fra 31. mai. Kontrakten hadde opprinnelig utløp i slutten av 2016.

«Vi hadde opprinnelig ventet at et av de eldre skipene «Kommandor 3000» eller «Seven Kondor» ville bli blokkert, og ettersom disse har lengre kontrakter ser vi dette som marginalt positivt», skriver Pareto i en oppdatering.

Les mer: Brasil-kansellering for oljeserviceselskap

Subsea 7 venter at tapet av «Seven Mar»-kontrakten vil redusere ordreboken med 47 millioner dollar. Pareto mener dette tilsvarer et fall i resultat-bidraget (ebitda) på 25 millioner dollar.

Pareto skriver videre at nå som de to PLSVene "Seven Mar" og "Agile" med utenlandsk flagg har mistet sine kontrakter burde det tilsi at de to skipene konkurrentene DOF og Technip eier gjennom et samarbeid har fått kontrakter.

De utelukker samtidig ikke ytterligere blokkeringer ettersom Petrobrás har mål om å redusere PLSV-flåten til mellom 10 og 14 skip fra 24.

DNB Markets viser også til at termineringen er en del av Petrobrás' arbeid med å redusere flåten og skriver videre at Subsea 7 er særlig eksponert i denne prosessen ettersom de er eneste aktør med skip uten brasiliansk flagg.

Ifølge DNB Markets er om lag 50 prosent av selskapets resultat før skatt, renter, av- og nedskrivninger (ebitda)  i 2017 og 2018 relatert til PLSVer, og en ratereduksjon på ti prosent vil tilsvare 10-15 prosent fall i ebitda i perioden.

Pareto fremhever på sin side at selv tap av fem PLSV-kontrakter, inkludert «Seven Waves», som ble rammet av en brann i februar, fremdeles vil tilsi en ebitda i 2017 på mellom 400 og 450 millioner dollar og en ev/ebitda på 6-7x for Subsea 7.

Selskapet har videre ingen problemer med balansen og genererer positiv fri kontantstrøm, hvis man ekskluderer investeringer i nybygg, skriver Pareto.

DNB Markets har en salgsanbefaling på Subsea7-aksjen og kursmål på 50 kroner. Pareto har hold-anbefaling med kursmål 70 kroner.

Subsea 7 er ned 0,8 prosent til 73,70 kroner per aksje, mens DOF svekker seg 1,7 prosent til 4 kroner per aksje på en svak Oslo Børs sålangt onsdag.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Vil snu opp ned på krisebransje dnPlus

Tommel opp for Siem dnPlus (DN+)

Vil halvere antallet skattekontorer

OECD: Verden er fanget i en vekst-felle (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Opec møtes torsdag for å vurdere oljemarkedet
DNs kommentator Bård Bjerkholt forklarer hvorfor det vil være stor interesse rundt møtet.
04:07
Publisert: