Det nederlandske oljeselskapet Sequa Petroleum skrinlegger planene om kjøp av 15 prosent i Gina Krog-feltet og 0,554 prosent i Ivar Aasen-feltet som følge av markedsforholdene, ifølge en melding tirsdag.

"Selskapet fortsetter sin strategi om å skape verdi i et syklisk markedsmiljø gjennom oppkjøp, optimalisering og realisering av eiendeler med påviste ressurser, nåværende og nær produksjon, samt verdioppsider", heter det i meldingen.

Sequa meldte om kjøp av andelene fra henholdvis Total og det østerrikske oljeselskapet OMV i oktober og november 2015, gjennom sitt datterselskap Tellus Petroleum. Operatør på Gina Krog er Statoil, med 58,7 prosent. Operatør på Ivar Aasen er Det norske oljeselskap med 34,8 prosent.

Tellus varslet også like før årsskiftet om kansellering av en rekke feltandeler på sokkelen fra det tyske oljeselskapet Wintershall. Det kostet eierne over en kvart milliard kroner.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Oljekommentaren - En ganske betydelig forstyrrelse i produksjonen

Asia i dag: Ny smell i Kina? Økende risiko for mislighold

Rousseff lover å kjempe lang kamp mot riksrettssak (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Sinte Trump-velgere frykter "korrupsjon"
Donald Trump-velgere frykter at mangemilliardæren vil tape nominasjonsvalget på grunn av triksing med valgreglene. Det gjør Steve Shaw i Syracuse i delstaten New York forbannet.
02:08 Min
Publisert: