Oljeservicevirksomheten National Oilwell Varco Norge varsler nok en nedbemannningsrunde.

Selskapet har allerede hatt tre nedbemanningsrunder og på kort tid betydelig redusert antall ansatte som følge av svake markedsforhold, redusert ordrereserve og oppdragsmengde.

"Styret i selskapet har bedt administrerende direktør om å se på ytterligere tiltak for å tilpasse selskapet til rådende markedssituasjon. Et av tiltakene som vurderes er en ytterligere justering av bemanning", heter det i en melding fredag.

Les også: Halvert på Sørlandet

Selskapet har innledet samarbeid med de tillitsvalgte og vil fremme forslag til beslutning for styret mot slutten av september, fremgår det.

National Oilwell Varco er blant virksomhetene som er hardest rammet av oljesmellen. Bråstans i oljeinvesteringene har bremset opp behovet for selskapets boreutstyr og kran- og vinsjesystemer til offshorenæringen.

I april i år varslet selskapet en tredje oppsigelsesrunde. Da måtte 520 gå. Fra før hadde allerede 2400 ansatte og innleid personnel fått den tunge beskjeden.

I forrige måned trakk administrende direktør Tor Henning Ramfjord i National Oilwell Varco Norge seg fra stillingen med umiddelbar virkning, etter å ha ledet tre nedbemanningsrunder.

- Jeg har hatt gleden av å lede selskapet gjennom stor vekst og utvikling, men det siste året også med krevende utfordringer gjennom en av de største nedbemanningene i norsk næringsliv. NOV er et flott selskap som skal utvikles videre, men jeg har kommet til at det er andre som bør lede dette, sa Ramfjord i slutten av august.

Hans kollega Frode Jensen tok over jobben parallelt med rollen som teknisk direktør.

For litt mer enn et år siden hadde National Oilwell Varco rundt 5000 ansatte og innleide, og var med det Sørlandets største private arbeidsgiver. 3100 av dem er borte. Nå kan enda flere følge.

Til tross for ordretørke og masseoppsigelser, fikk det norske datterselskapet til amerikanske National Oilwell Varco et overskudd før skatt ifjor på 460 millioner dollar, tilsvarende nær 3,8 milliarder kroner etter dagens kurs.

Dermed vanket det også bonus til en rekke personer i ledelsen i selskapet.

Les også:
Utsetter oppstart av Goliat

Trekker omstridt roamingforslag

Her er den nye ladbare fra Porsche  

Økonomer: Snart blir det full stopp for krone-effekten

Følg markedet på DN Investor

: Når inntreffer boligmarkedets «Minsky moment»?

Se DNtv:

Synger lovsang for Hillary
Det svinger når Hillary Clinton besøker det svarte kirkemøtet National Baptist Convention. Møt hennes varmeste supportere.
01:29
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.