Mellom 150 og 170 stillinger i Norge står i fare i riggselskapet Rowan Norway, melder maritime.no.

Bakgrunnen er oljeserviceselskapet ikke får forlenget sin kontrakt med oljeselskapet ConocoPhilips for riggen «Rowan Norway», fremgår det.

– Det er en gjeng med flinke folk som nå går en usikker tid i møte. Sånn har det dessverre blitt i det tørre markedet vi ser nå. Klubben vil gjøre sitt ytterste for at dette blir en så ryddig og rettferdig prosess som mulig for våre medlemmer, sier nestleder i Industri Energi Rowan, Kent Hettervik, til nettstedet.

Et alternativ er å legge de ansatte i en ressurspool og stoppe innleie, ifølge ham.

- Vi håper selvsagt i det lengste at det skal dukke opp en ny kontrakt, men må forberede oss på det verste, sier Hettervik.

Rowan har tre rigger på norsk sokkel; "Rowan Norway", "Rowan Viking" og "Rowan Gorilla VI". Dagratene er på henholdsvis 363.000 dollar, 352-360.000 dollar og 362.000 dollar.

Kontraktene på enhetene utløper henholdsvis i juli 2016, februar 2017 og mars 2018, ifølge offshore.no.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Flere må gå i Sevan Marine
Oljeselskapene kutter mer i investeringene

- Oljeinvesteringene er hovedårsaken til den svake veksten vi opplever i norsk økonomi

Oljekommentaren: - Det vil ikke bli noen avtale om produksjonen

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Lansering av Samsungs ny mobilflaggskip
Samsung Galaxy S7 lansering
Gjennomgang av de nye flaggskipene til Samsung.
02:48
Publisert: