Det Fredriksen-kontrollerte oljeserviceselskapet Archer varsler reduksjon av 115 årsverk den nærmeste tiden, melder TDN Finans mandag.

Årsaken til nedbemanningen er en nedgang på Ekofisk Kilo og lavere bemanning enn ventet på Statfjord og Eldfisk A, samtidig som en eventuell kampanje på Veslefikk ikke er avklart.

«Vi drøftet bruken av permitteringer, men siden det ikke er noe som tilsier at vi vil trenge mer personell de neste 6 månedene var ikke det aktuelt», heter det i en melding fra Archers fagforening i Industri Energi.

På et møte torsdag i forrige uke ble det tegnet en mulig løsning der 50 personer får oppsigelse, 80 personer går over i 50 prosent stilling og 50 personer frivillig går over i midlertidig 50 prosent stilling.

«Når det gjelder bemanningssituasjonen i Archer er det lenge siden vondt gikk til verre, og verre blir det.», heter det i fagforeningens melding.

I andre kvartal i år måtte 400 ansatte gå fra Archer. I slutten av juli varslet selskapet at det vil bli nødvendig å nedbemanne ytterligere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Telenor avslutter konsulentavtale med Baksaas

EU planlegger å forlenge sanksjoner mot Russland

Oljeprisene stiger noe

Se DNTV: Fra enehersker til målstyrt maur

Fra enehersker til målstyrt maur
Se lærerne fortelle om hverdagen i den norske skolen fra 1950-tallet til i dag.
03:41
Publisert: