Nordeas oljeanalytiker Thina Saltvedt jekker nå ned sin oljeprisprognose for tredje kvartal. Hun tror nå at oljeprisen kommer til å ligge på 82 dollar fatet, fremfor 85 dollar fatet som hun trodde på i januar.

- De amerikanske boligprisene er på randen av en dobbel-dipp, det er usikkerhet knyttet til vekstprognosene for eurosonen, det er fornyet turbulens i finansmarkedene og det er bekymring knyttet til den europeiske banksektoren, skriver Saltvedt i en fersk oppdatering.

Kan påvirke apetitten
Hun peker på at prisen på nordsjøolje i snitt i juni er på 75,9 dollar fatet, mens snittet i andre kvartal er på 80,9 dollar fatet. Oljeprisene har steget med åtte prosent siden maibunnen på 70,30 dollar fatet, men er fortsatt rundt 16 prosent lavere enn toppen i mai på 90,86 dollar fatet.

- Resultatene fra stresstestene av 25 europeiske som kommer i slutten av juli kan påvirke risikoapetitten og markedssentimentet. Hvis testene avslører at forholdene i den europeiske banksektoren er verre enn ventet kan stemningen forverre seg og det kan legge negativt press på oljeprisene, skriver hun.

Blir mer konservative
På den andre siden kan bedre enn ventede forhold i den europeiske banksektoren øke risikoviljen og få investorene tilbake i oljemarkedet.

Som mange andre eksperter er Saltvedt bekymret for at både forbruk og sysselsettingsvekst har falt siden den solide veksten i første kvartal.

- Med husprisene på randen av dobbel-dipp kan man forvente at amerikanske husholdninger kommer til å bli mer konservative i forbruket sitt. Dette er altså ikke et lovende tegn for oppsving i bensinetterspørselen ved inngangen til kjøresesongen. Vi venter et lite oppsving i bensinetterspørselen sammenlignet med sommeren 2009, skriver hun.

Les også:

- Må snart slippe penger fra helikopter

Fed: - Verre enn før (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.