Etter Recs krisepresentasjon tidligere i uken, og signalene om at de svake tallene kunne føre til konflikt med lånebetingelsene, har emisjonsfrykt tynget Rec-aksjen.

"En emisjon i Renewable Energy Corp. på rundt fem milliarder kroner vil være et fornuftig nivå og vil bringe 2010-estimat på nettogjeld over ebitda ned til 2,4 ganger," skriver analytiker Vidya Anant i CitiGroup i en oppdatering fredag.

"Vi tror at selskapet trenger ny egenkapital for å forbli konkurransedyktige i markedet og trolig trenger de det raskt. Nye egenkapital på fem milliarder kroner vil bringe 2010-estimat på nettogjeld over ebitda ned til 2,4 ganger, som vi tror er et fornuftig nivå. Deres alternativer er enten tegningsrettsemisjon, en rettet emisjon mot de største aksjonærene eller noen form for bytte av aksjer mot långiverne", heter det.

Oppdateringen, som har tittel "Broken Dreams", heter det at meglerhuset halverer sine eps-estimater for 2010 og 2011 på selskapet. Meglerhuset har kuttet sitt kursmål fra 45 til 26 kroner og opprettholder sin hold- anbefaling.

"Vi mener faktorene som trenger å bli løst er betydelige og vil ha en påvirkning på aksjekursen. Selskapet har noen gode eiendeler og dette burde begrense størrelsen på ytterligere kursfall, men hvor mye aksjonærene vil bli utvannet i en emisjon og/eller kostnaden som et resultat av brudd med lånebetingelsene trenger å klargjøres", heter det.

LØNNSOMHETEN SKVISET NESTE 12-24 MÅNEDER -MORGAN STANLEY

Morgan Stanley oppgraderte sin anbefaling på Rec fra "underweight" til "equalweight" og kuttet kursmålet fra 36 til 32 kroner.

"Vi oppgraderer Rec ettersom vi mener at aksjekursen reflekterer den kortsiktige risikoen for aksjen. Vi ser operasjonell fremgang innenfor flere av virksomhetene. Ledelsen har indikert at prisingen på waferne bare har en minimum premie over spotprisen og at fremgangen mot produksjonskostnadsmålet vil bli gradvis. På dette grunnlaget venter vi at lønnsomheten vil bli skviset de neste ett til to årene", heter det.

Ifølge meglerhuset handles aksjen på 15 ganger 2010-ev/ebitda og 8,9 ganger over 2011-estimatene, noe som er en "moderat premie" mot sammenlignbare selskaper.

Rec stiger 3,9 prosent til 26,72 kroner og er omsatt for 191 millioner kroner.

Les også:

Enslig svale oppgraderer REC

- Man kan jo angre

Tåler Recs voksesmerter
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.