I en spørreundersøkelse Wall Street Journal (WSJ) har gjennomført blant 52 økonomer kommer det frem at renten sannsynligvis vil bli liggende rundt null i lang tid fremover.

Den økonomiske aktiviteten er i ferd med å ta seg opp i USA, men tiden er langt fra inne for å heve renten, konkluderte sentralbanken på sitt siste rentemøte 4. november. Ben Bernanke & co. lot renten ligge i ro i intervallet 0,00-0,25 prosent, og på det nivået vil den ifølge Fed ligge lenge.

Les også:
Beholder nullrente i USA

Skyhøy ledighet
Det tror også USAs økonomer, viser WSJs undersøkelse:

Gjennomsnittlig tror økonomene at styringsrenten i USA ikke vil bli hevet før i september 2010. En av årsakene er den skyhøye ledigheten, som idag ligger på 10,2 prosent.

Det siste ledighetshoppet sendte sjokkbølger innover markedene da det ble offentliggjort: Jobbras i USA

De spurte økonomene tror ledigheten skal stige til 10,3 prosent ved utgangen av året, og de venter at ledighetsraten vil holde seg over 9,5 prosent gjennom hele 2010.

Spår vekst på 3 %
Den amerikanske økonomien vokste med 3,5 prosent i tredje kvartal i år sammenlignet med samme periode året før, og var sannsynligvis en bekreftelse på at verdens største økonomi teknisk sett er ute av resesjonen.

Les:
USA ute av resesjonen

Økonomene sier de forventer en økonomisk vekst på rundt tre prosent neste år justert for sesongmessige svingninger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.