I morgen fyller danske John Dueholm 60 år, og i et intervju med takeoff.dk sier SAS-toppen at hans oppgave som brobygger snart er over. Til høsten blir han pensjonist.

Han er populær hos de fleste fagforeningene i SAS, og etter å ha vært i flyselskapet i totalt 15 år var det ikke unaturlig at han ble foreslått som mulig arvtaker etter Mats Jansson. Dén jobben fikk han aldri. SAS-styret mente han var for gammel, noe Dueholm selv hadde full forståelse for.

- Jeg har påtatt meg å være brobygger mellom den avgående, Mats Jansson, og den nye toppsjefen Rickard Gustafsson. Den oppgaven er snart avsluttet. Jeg synes jeg forlater SAS i god form med mange gode resultater i bagasjen, sier John Dueholm.

De siste årene har imidlertid SAS slitt tungt og levert blodrøde tall kvartal etter kvartal. Flere tusen ansatte har mistet jobben, milliarder er spart for å redde SAS ut av krisen. Askeskyer, en tøff finanskrise og beinhard konkurranse fra lavprisflyselskapene har rammet SAS hardt. Men nå er det ny optimisme, og SAS-ledelsen tror på overskudd i 2011.

Les mer:
SAS tror på overskudd i 2011
SAS stiger sakte
Slik blir «nye» SAS

- Står på en god plattform
- Jeg har aldri vært i tvil om at vi i SAS ville komme gjennom problemene, selv om det var hardt underveis. Det må det være, når vi de siste to årene har sagt farvel til 4.100 medarbeidere og spart 7,8 milliarder svenske kroner. Dette er 95 prosent av målet i Core SAS. Vi har satt nye standarder med nye preferenser, sier han til takeoff.dk.

Og John Dueholm synes det går bra for SAS om dagen.

- Ja, vi står på en god plattform nå. Vi ser ut til å få pluss på bunnlinjen. Vi har fått priser for beste bonusprogram. Vi er det mest punktlige flyselskapet i Europa. Kundetilfredsheten er på topp, oppsummerer han.

Om SAS skal stå på egne bein eller bli kjøpt opp - dét er og blir styrets beslutning, understreker John Dueholm, som ikke er særlig ivrig etter å si mer enn det. Men:

- Vi har skapt en plattform hvor SAS godt kan klare seg alene. Resten er ikke ledelsens avgjørelse, sier han.

Les også: - Krisen har krevd en sterk vilje

<b>Her er nøkkelen til SAS-suksessen på langdistanse</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.