SAS leverte blodrøde tall for fjerde kvartal og et stygt milliardunderskudd for helåret 2010.

Men nå kan de vonde tidene og ørkenvandringen snart være over, håper konsernledelsen:

- Gitt en fortsatt gjeninnhenting på hjemmemarkedene og at ingen uforutsette hendelser inntreffer, finnes det nå gode forutsetninger for at SAS-konsernet skal kunne oppnå et positivt resultat før skatt for helåret 2011, skriver flyselskapets ledelse i rapporten.

Les også: Elendige tall fra SAS

En stor del av 2010-underskuddet skyldes nemlig en rekke rettssaker og forlik som SAS har inngått i 2010. Dette har i alt kostet SAS rundt en milliard svenske kroner, mens askeskyen våren 2010 hadde en negativ effekt på rundt 700 millioner svenske kroner.

Først røde tall, men så...
Resultatet for første kvartal, som normalt er det sesongmessig svakeste for SAS, ventes imidlertid å bli negativt - men likevel bedre enn tilsvarende periode i 2010.

SAS hadde god vekst i andre halvår 2010, kommer det frem i årsrapporten som ble offentliggjort i dag. Og den gode veksten forventes å fortsette også i første halvår 2011, spesielt på de asiatiske markedene, men også på innenriks- og intraskandinaviske ruter.

Det er også gode forutsetninger for fortsatt vekst i andre halvår 2011, skriver SAS.

SAS leverte tall som viser sterk passasjervekst i januar, men inntektene per passasjer faller: Sterk passasjervekst for SAS...

- Har tro på SAS
I et intervju med Dagens Næringsliv for kort tid siden sa den ferske SAS-sjefen Rickard Gustafson at SAS har store muligheter for å oppnå langsiktig, lønnsom vekst.

- Jeg har tro på SAS. Men da kan vi ikke ha en konstnadsulempe i forhold til konkurrentene. SAS har vært gjennom en tøff tid. Ledelsen, eiere og ansatte har vist ansvar og vilje til å gjøre endinger, og å skape muligheter for en lys fremtid, sa han.

Les også: - SAS har ikke råd til billigbilletter

SAS rundt på 100 dager (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.