Kerr sitter i salen under Marine Money-arrangementet i Oslo i dag der Jan Erik Tveteraas skulle ha diskutert fremtiden i boremarkedet.

- Styret godtok med beklagelse at Tveteraas trekker seg. Sevan Drilling er i god form, og helt nystartet. Det er ikke noe Tveteraas har gjort her som gjør at vi skulle ønske at han går av, sier Kerr.

Alt går etter planen
3. mai ble Sevan Driller skilt ut fra Sevan Marine, og Jan Erik Tveteraas gikk over i det nye selskapet etter 10 år på topp i Sevan.

I dag tidlig meldte selskapene at Tveteraas går av både som toppleder i Sevan Driller og som styremedlem i Sevan Marine som følge av de betydelige finansielle problemene i Marine.

-For Sevan Drillings del så går alt etter planen. Men det er jo åpenbart at vi har en aksjonær som kjemper akkurat nå og som har problemer, sier Kerr.

-Kan det gå som planlagt hvis Sevan Marine går konkurs?

-Det er et detaljspørsmål som er vanskelig å svare konkret på. Jeg tror ikke at det du sier kommer til å skje med Marine, men uansett er det bånd mellom selskapene som vi ser på nå. Sevan Driller er et selvstendig selskap og står på egne ben, så ja, det kommer til å fortsette. Men det er en jobb å gjøre, det er helt klart, resonnerer Kerr.

Må sortere penger
Båndene mellom selskapene består blant annet av felles lånebetingelser som det ble gjort rede for i prospektet til Sevan Drilling.

-Hvor snart kan vi se en løsning på Marines problemer?

-Det vet jeg ikke nok om til å kommentere, men for alles del, inkludert vår del, så er svaret jo før jo bedre, sier Kerr.

Finansdirektør Jon H. Wilmann i Sevan Drilling sier til nyhetsbyrået TDN Finans at han er sikker på at de koblinger Sevan Drilling har i sin lånedokumentasjon med Sevan Marine ikke har noen praktisk betydning.

-Vi har en prosess med bankene på å frigjøre alle linker mot Sevan Marine og vi har stand alone-finansiering i Drilling. Men fordi denne prosessen har gått relativt fort er det fortsatt linker mot Sevan Marine som jeg er sikker på ikke har noen praktisk betydning, men som teoretisk og dokumentasjonsmessig må ryddes opp i. Vi har en veldig god prosess med bankene om det nå, sier Wilmann.

Han venter avkl#229 rundt dette om ikke alt for lang tid.

-Det et poeng at vi skal ha en ryddig og ordentlig prosess med bankene og skal la de få den tid de trenger, men vi venter en avkl#229 på relativt kort tid, sier Wilmann til TDN Finans.

Ikke noe tilsier slikt kursfall
Han forklarer dagens kursfall for Sevan Drilling-aksjen hovedsakelig med usikkerhet rundt Sevan Marines eierandel på 28,5 prosent i Sevan Drilling.

-Ser en på forholdene i Sevan Drilling isolert sett er det ikke noe som skulle tilsi et slikt fall. (..) Da burde aksjen heller gått opp enn ned. (..) Jeg tror det er usikkerhet rundt posten til Sevan Marine og om det plutselig kommer 96 millioner aksjer til markedet. I tillegg er det kanskje litt det du var inne på med linker til lånedokumentasjonen, sier Wilmann.

<b>- Likvidering vil alltid være et alternativ</b>

<b>Sevan i svalestup</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.