Oslo Børs falt tilbake utover ettermiddagen etter positiv utvikling tidligere på dagen torsdag.

Fra USA ble det torsdag ettermiddag rapportert høyere enn ventet tall for førstegangssøkende etter ledighetstrygd i forrige uke. Samtidig ble de tidligere rapporterte BNP-veksttallene for første kvartal holdt uendret på 1,8 prosent på årsbasis i den første revisjonen, mens de var ventet opprevidert til å vise en vekst på 2,2 prosent.

I Europa var det på ny fokus Hellas og landets statsfinanser samt smitteeffekten av en mulig gjeldssanering eller reprofiling. Euroen svekket seg markert mot dollaren etter at eurogruppens leder, luxemburgske Jean-Claude Juncker, uttalte at Det internasjonale pengefondet (IMF) kanskje ikke vil utbetale sin andel av den neste transjen av støtte til Hellas.

Sterke seismikkaksjer
Seismikkaksjene utviklet seg sterkere enn det generelle markedet torsdag. Denne uken har det vært seismikkonferanse i Wien og analytikeres inntrykk etter å ha snakket med ledelsen i selskapene er at det fortsatt ikke er noen bedring i kontraktsprisene for seismikkinnhenting, men at det trolig vil bli en bedring i 2012.

- De mest optimistiske håper at prisene kommer opp i fjerde kvartal, mens andre venter bedring i andre kvartal 2012. Vårt syn på de forskjellige seismikkselskapene er uendret etter Wien, selv om vi fikk noen svake signaler for andre kvartal til Polarcus, skriver Arctic Securities i en oppdatering.

- Gitt feedback fra markedet på EAGE-konferansen holder vi oss til vår tese om at dagratene vil forbli flate gjennom 2011, men trolig bedres betydningsfullt i 2012, skriver Morgan Stanley i sin oppdatering.

PGS steg 0,8 prosent, TGS endte opp 1,8 prosent, mens Polarcus steg 2,7 prosent.

Rec videre ned
Rec falt videre etter selskapets resultatvarsel på tirsdag da aksjen falt 16,7 prosent. Onsdag steg aksjen 4,4 prosent.

- Vi har hatt en salgsanbefaling på Rec i et halvt år nå. Vi nedjusterte kursmålet vårt fra 14 til 11 kroner etter resultatvarselet. Det er et tøft marked, og vi tror ikke at kapasiteten i Norge blir tatt opp igjen. Sol var også svakt i USA i går. Vi ser ingen triggere for Rec neste seks månedene, sier Ramberg.

Meglersjefen mener at Seadrill og Yara kan være gode kjøp på kort sikt.

- Vi følger med på Seadrill som kommer med resultat i morgen. Vi hadde ventet oss at en del ville kjøpe den i håp om gode tall, sier han. -Vi tror at Yara kan være et godt kjøp. Ureaprisene har gått opp i 420 dollar, og det er et underliggende sterkt driv i markedet. Vi tror at Yara kan være et godt kjøp i dag, fortsetter Ramberg.

Rec endte ned 9,8 prosent til 11,93 kroner, omsatt for 314 millioner kroner.

Norwegian kjøper tre dreamlinere
Norwegian Air Shuttle endte opp 1,0 prosent etter å ha meldt at selskapet kjøper tre Boeing Dreamlinere som Iclandair har i ordre for levering i 2013 og 2015.

I november 2010 inngikk Norwegian leasingkontrakt om to Dreamlinere for levering høsten 2012, noe som gjør at selskapet vil ha totalt fem Dreamlinere i sin langdistanseflåte. I tillegg opplyses det at Norwegian er i forhandlinger om enda flere Dreamlinere.

Nordea Markets-analytiker Tore Østby skriver i en oppdatering torsdag at dette kan øke meglerhusets verdsettelse av Norwegian med 50-100 kroner per aksje. Den sterke kjøpsanbefalingen gjentas.

- Hvis vi ikke greier å fly disse Dreamliner-flyene på under halvparten av det konkurrentene våre flyr på, så gjør vi noe feil. Hvis de kan fly Oslo/New York på 5000 kroner, så skal vi greie det på 2.500 kroner, sa konsernsjef Bjørn Kjos på en presentasjon torsdag

Sevan i pengeknipe
Sevan Marine har et akutt kapitalbehov, og melder torsdag at selskapet likevel ikke vil kunne gjennomføre en emisjon på bakgrunn av det kraftige kursfallet i aksjen den siste uken.

Selskapet står i fare for å komme i brudd med sine lånebetingelser og har engasjert flere meglerhus for å få på plass en finansiell og strategisk restrukturering. Aksjen falt 50 prosent da børspausen i aksjen ble opphevet torsdag.

Sevan Marine endte ned 27 prosent i forhold til siste omsatte kurs før børspausen onsdag.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,44 prosent til 429,84 poeng, og det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 6,1 milliarder kroner.

Les også:
<b>Sevan Marine i brudd med lånebetingelsene</b>
- Likvidering vil alltid være et alternativ (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.