New York University-professoren Nouriel Roubini kom i dag med nye dystre spådommer om verdensøkonomiens utvikling fremover.

Under en konferanse i Kuala Lumpur sa professoren at det er stor fare for en ny resesjon i USA, skriver bloomberg.com.

- Vi vet at andre halvår i år vil bli verre enn første. Veksten vil trues av at de finansielle tiltakspakkene erstattes av spareprogrammer. Hovedscenarioet er en anemisk vekst, men jeg vil ikke utelukke at en dobbelt-dipp vil oppstå i USA, sa Ruobini ifølge bloomberg.com.

Boligsjokk
Roubini tror bnp-tallene for andre kvartal blir nedrevidert. Han begrunnet dette med "grufulle" amerikanske boligtall i juni.

Han frykter at Kina og Japan vil få store problemer med å opprettholde veksten, ettersom forbrukslandene innfører sparetiltak, tilliten i næringslivet og blant forbrukerne rammes og de store økonomiene holder igjen på forbruket.

- Fremvoksende økonomier må venne seg til å stole på innenlandsk etterspørsel i en periode der forbruket i de utviklede landene går på lavbluss, sa Roubini.

Også i Norge er det fremtredende økonomer som deler Roubinis pessimise, blant andre Knut Anton Mork i Handelsbanken. Han mener situasjonen begynner å ligne på 1937: <b>Tror på dobbeldipp</b>

Les også: - Dette blir K-A-O-S

<b>- "Spooky" utvikling</b>

<b>Uten filter: Hellas og endetidstegnene</b> og Frykt for krisens andre bølge

Diskutér saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.