Storinvestorene Øystein Stray Spetalen og Arne Fredly langer ut mot meglerbransjen.
Spetalen mener han hadde økt inntjeningen med flere hundre millioner kroner i året hvis han hadde satt ned forbud mot å motta manipulerte analyser fra meglerfirmaer, skriver Finansavisen.

Han sier til avisen at enhver analyse og telefon fra megleren har en baktanke om å lure deg til å feilallokere pengene dine.

Spetalen er særlig kritisk til meglerfirmaenes egenhandel. Han kaller meglernes egenposisjoner for galskap, og viser til at eiendomsmeglere puttes inn på sekundet hvis de driver egenhandel.

- Meglerne sitter og manipulerer aksjer hver dag gjennom analyseapparatet. Det eneste de tjener på er å lure folk til å gjøre feil, sier Spetalen til Finansavisen.

- Finnes ikke gode folk igjen

Flere kjente investorer som avisen har snakket med, deriblant Arne Fredly, støtter Spetalens utblåsing mot meglerne.

Fredly, med base i Monaco, sier han i gjennomsnitt har tapt på 19 av 20 meglerråd.

- Det går til helvete hver gang jeg hører på meglerne, sier Fredly til Finansavisen. Han sier det er best å droppe kontakten helt.

Da DN.no snakker med Fredly mandag, mener han sitatet er satt på spissen.

- At jeg har tapt på 19 av 20 meglerråd er satt på spissen.

På spørsmål fra Finansavisen om han var slik også da han selv var megler, svarer Fredly:

- Nei, jeg var kjempegod. Det finnes ikke gode folk igjen lenger.

- Det var en fleip
- Jeg føler meg feilsitert på det med at det ikke finnes gode folk lenger, det finnes selvfølgelig unntak. Men jeg fremholder at det er mindre gode folk enn før. Og at jeg at jeg var kjempegod, det var en fleip, sier Fredly til DN.no

- Hvor god jeg var som megler får andre bedømme. Men jeg fremholder fortsatt at det er mindre dyktige meglere enn før, sier Fredly til DN.no.

Han mener derimot at det står litt bedre til blant en annen type meglere.

- Meglere på obligasjoner er bedre, mens aksjemeglere er dårligere. Det er rett og slett flere unntak på obligasjoner enn på aksjer, sier Fredly til DN.no.

Les også: Spetalen: - I finansnæringen er halvparten ledige om fem år (2011)

<b>Øystein Stray Spetalen tror Vesten kan kollapse</b>

<b>Spetalens hemmelighet </b> (2008)








(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.