Leder Turid Lilleheie i LO-forbundet i Norsk Tjenestemannslag (NTL), som organiserer 48.000 ansatte i staten, mener det nesten vil være umulig å få ned sykefraværet, om vi samtidig skal beholde flere syke og gamle i jobb.

– Jeg mener at det nesten er illusorisk å tro at vi skal klare alle de tre tingene samtidig, sier hun til Klassekampen.

– Om vi oppnår det første og får de som ikke fungerer 100 prosent ut i jobb, og samtidig får flere eldre ut i jobb, da er det kanskje ikke å forvente at sykefraværet går ned, fortsetter hun.

Denne uken startet forhandlingene mellom LO, NHO og staten om IA-avtalen, avtalen om et inkluderende arbeidsliv.

Lilleheie deltar ikke direkte i forhandlingene, men som leder av et av LOs største fagforbund, med 48.000 medlemmer, har hun trolig en viss innflytelse.

– Kanskje denne debatten tar et feil utgangspunkt? I stedet for å spørre om hvor mye vi kan redusere sykefraværet, kunne de heller sagt at vi skal ha så og så mange uførepensjonister tilbake i jobb, sier Lilleheie. (©NTB)

Les også:

<b>- Verken "eksplosivt" eller "til himmels"</b>

<b>Holder sykmeldingstall skjult</b>

<b>- Hodepine å sammenligne sykefravær</b>

<b>- Det gjør noe med meg</b>

<b>- En «gjøkunge» som stenger for andre velferdstiltak</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.