Hellas står på kanten av avgrunnen, ifølge landets president Karolos Papoulias.

Det melder BBC.

Tre mennesker ble drept etter at en bank ble satt i brann under protester i Aten onsdag.

Presidenten maner nå sitt folk til å ta ansvar, etter demonstrasjoner og opptøyer i Aten på grunn av den politiske situasjonen etter at greske myndigheter har gått med på kraftige tiltak i sin avtale om finansiell støtte fra EU og IMF.

- Vi er alle ansvarlige for at vi ikke tar skrittet inn i mørket, sier presidenten.

Den greske børsen sank onsdag med 3,9 prosent onsdag. Kamp på liv og død i gjeldsherjede Hellas sender sjokkbølger gjennom finansmarkedene, skriver Dagens Næringsliv.

Les også: - Det haster

I markedet er frykten stor for at krisen i Hellas skal spre seg til andre gjeldstyngede nasjoner i Europa. I forrige uke tok kredittvurderingsbyrået Standard & Poor's ned kreditteratingen på gresk, portugisisk og spansk statsgjeld. I dag advarer et annet byrå, Moody's, om at det vurderer å nedgradere Portugals rating.

EU-kommisjonær Olli Rehn sier Hellas ikke må bli noen "skogbrann" i EU, og det er essensielt å få kontroll på "skogbrannen i Hellas".

Også den norske sentralbanksjef Svein Gjedrem er bekymret:

- Dette er ikke bare et sannhetens øyeblikk for Hellas. Det er også et sannhetens øyeblikk for andre små og mellomstore land som har stor statsgjeld og store underskudd i sin utenrikshandel og derfor er avhengige av lån i de internasjonale markedene, sier sentralbanksjef Svein Gjedrem på dagens pressekonferanse i forbindelse med rentemøtet i Norges Bank.

Les også: Trippel-trøbbel i sikte

Leder DN: Trehodet troll

Norge eier råtten gresk gjeld


<b>Frykter EU mister kontrollen</b>

- En eksplosiv cocktail av risiko


<b>- EUs fremtid står på spill</b>

<b>Må ta opp lån for å hjelpe Hellas</b>

Moody's vurderer Portugal-nedgradering


Barroso hardt ut mot finansspekulanter
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.