Slovenia blir nødt til å ta opp lån og revidere sitt budsjett for å delta i redningspakken for Hellas.

Ifølge finansminister Franc Krizanic vil Slovenia utstede obligasjoner eller låne på det internasjonale markedet og deretter låne pengene til Hellas til en rente som blir et prosentpoeng høyere.

Han sa at regjeringen også må revidere statsbudsjettet og få tilslutning fra nasjonalforsamlingen for å delta i redningspakken som blir satt sammen av EU og Det internasjonale pengefondet IMF.

Slovenia, som ble medlem av eurosonen i 2007, må bidra med 384 millioner euro til redningspakken på 110 milliarder euro. 80 milliarder kommer fra de 15 eurosonelandene og 30 milliarder fra IMF.

IMF-avgjørelse søndag
Det internasjonale pengefondet (IMF) skal vurdere Hellas’ forespørsel om et kriselån på 40 milliarder dollar førstkommende søndag, opplyser fondet.

Ifølge en talsmann for IMF skal styret i fondet komme sammen for å vurdere den greske henvendelsen.

Kriselånet på 40 milliarder dollar, tilsvarende over 240 milliarder kroner, er en del av en redningspakke på til sammen 110 milliarder dollar som IMF og EU sammen vil gi Hellas for å hjelpe landet ut av den omfattende økonomiske krisen.

Les også: Norge eier råtten gresk gjeld

<b>Demonstranter lammer Hellas</b>

<b>- Kan gi verdensomspennende finanskrise</b>

- Problemene er på ingen måte over


<b>Spania: - Galskap at vi søker "bailout"</b>

<b>På innsiden: Stakkars Europa</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.