Krisen i Hellas er så alvorlig at EUs fremtid står på spill, ifølge forbundskansler Angela Merkel.

Forsvarte krisepakken
Også Tysklands plass i Unionen står på spill, sa Merkel onsdag.

Under en tale i Forbundsdagen forsvarte hun krisepakken til Hellas og sa at det ville virket mot sin hensikt å hjelpe landet tidligere.

Generalstreik i gang i Hellas
Hellas våknet onsdag til en landsomfattende to dager lang generalstreik. Streiken blir den første testen for regjeringens drakoniske innsp#229splan for å unngå statskonkurs.

Kollektivtrafikken sto stille, ferjer ble liggende ved kai og flytrafikken holdt seg på bakken da den greske fagbevegelsen gikk til krig mot nedskjæringene og skatteøkningene til den sosialistiske regjeringen til George Papandreou.

Generalstreiken er den tredje på tre måneder, men den første etter at EU, IMF og den greske regjeringen ble enige om nedskjæringene som skal til for at landene i eurosonen og IMF gir Hellas et kriselån på 110 milliarder euro.

«Europas folk: Reis dere»
De største fagorganisasjonene har varslet at de skal møtes i sentrum av Aten på formiddagen onsdag før de marsjerer gjennom byen.

Demonstrasjonene 1. mai endte med sammenstøt mellom anarkister og politi, og tirsdag demonstrerte flere hundre tusen offentlig ansatte.

Senere inntok en gruppe på 200 kommunister Akropolis der de spente opp en stor transparent med teksten «Europas folk: Reis dere»

Les også: Må ta opp lån for å hjelpe Hellas


<b>Norge eier råtten gresk gjeld</b>

<b>Demonstranter lammer Hellas</b>

- Problemene er på ingen måte over


<b>Spania: - Galskap at vi søker "bailout"</b>

<b>På innsiden: Stakkars Europa</b>

<b>- Kan gi verdensomspennende finanskrise</b>

<b>Hellas låner 865.000.000.000 kroner</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.