Aker Solutions fjerdekvartalsrapport har fått investorene til å løpe og kjøpe aksjen fredag. Aker Solutions AKSO er så langt i dag den mest omsatte aksjen på Oslo Børs. Ved lunsjtider har kursen steget 16 prosent til 91 kroner.

- Det er flere årsaker til at markedet jubler etter rapporten, sier analytiker Frederik Lunde i Carnegie til DN.no.

Den første er at det nå ser ut vil å gå bedre for undervannsaktivitetene i Brasil. Ifølge et resultatvarsel sendte ut i tredje kvartal skulle fjerde kvartal være det det første virksomheten i Brasil var "friskmeldt".

- Det var den, og det reduserer frykten veldig, sier Lunde.

Knalltall
Den andre årsaken er tallene.

- Dette er knalltall jevnt over. De leverer omsetning og resultat cirka 30 prosent over forventningene, sier analytikeren.

Også fremtidsutsiktene er balsam for nervøse investorer.

Arbeidende styreleder Øyvind Eriksen fortalte under fredagens resultatpresentasjon at selskapet ser for seg en organisk vekst på over 15 prosent i år .

- Forventningene lå på en vekst på under 10 prosent, så det er en ganske bra økning i guidingen, forteller Lunde.

Overraskende utbytte
Utbyttet er også noe som markedet liker.

- Det har vært lite fokus på Aker Solutions som utbytteselskap, sier Lunde.

Da merkes det godt i markedet når selskapet slår til med et utbytte på 3,90 kroner aksjen, mens det var ventet et utbytte på 2 kroner.

- Ikke gå bananas
Selv om Lunde mener selskapet leverte sterke tall dette kvartalet, tar han ikke av.

- Det er ikke mer enn tre måneder siden vi rev oss i håret, i den grad man har det, etter dårlig tredjekvartal, sier Lunde.

I tredje kvartal slet Aker Solutions med driften i Brasil, samtidig som selskapet måtte ta store nedskrivninger.

Les: Aker Solutions taper penger i rekordmarked

- Så vi skal ikke gå helt bananas, mener Lunde.

Tilbake til "start"
En svale gjør ingen sommer, og et supert kvartal er ingen garanti for at det vil fortsette slik.

- For å helle litt kaldt vann i blodet..... aksjemessig er vi bare tilbake der vi var for et år siden, sier Lunde.

For et år siden ble aksjen handlet til rundt 120 kroner. Da var Kværner fortsatt en del av selskapet, og Lunde mener at denne grenen stod for rundt 15 kroner på aksjen. I dag handles Aker Solutions- aksjen til rundt 90 kroner.

- For rundt et år siden var det også en "turnaround"-historie som begynte å gå veldig bra, men så fikk de problemer i Brasil, og så knakk det helt ifjor sommer, sier Lunde.

Historien trenger ikke gjenta seg.

- Nå er det kanskje innhentingen som begynner. Det er adskillig større potensial dersom dette viser seg å vare, sier Lunde.

Carnegie har i dag et kursmål på 100 kroner på Aker Solutions-aksjen, men Lunde forteller at det nok må justeres opp etter denne rapporten. Han har en kjøpsanbefaling på aksjen.

Les: - Et tegn på at vi er på rett spor (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.