I oktober valgte 160.000 flere å reise med SAS sammenlignet med fjorårsmåneden.

Nå gjennomfører SAS flere initiativer for å vokse lønnsomt - blant annet lanseres nye ruter.

Forbedringen er tydeligst på langdistanserutene, men også trafikken i Europa og Skandinavia øker. Businesstrafikken er styrket på viktige destinasjoner, og også antallet reisende på Economy Extra er i vekst.

Godt fylte fly
Trafikkøkningen innebærer at SAS-flyene fortsatt er godt fylt opp, og kabinfaktoren økte til rekordhøye 76 prosent i oktober. Denne økningen i kabinfaktoren motvirker effektene av det prisfallet som har rammet mange nordiske flyselskaper.

- Vi ser en positiv utvikling og vil nå tilby våre reisende enda bedre muligheter for å reise dit de vil, når de vil. Derfor øker vi kapasiteten og åpner nye ruter mellom Oslo og New York, samt mellom København og Shanghai. Med lavere kostnader og et marked som henter seg inn igjen, har vi forutsetninger for å vokse lønnsomt, sier SAS-topp John S. Dueholm i en kommentar.

Punktligheten til SAS var 90,6 prosent i oktober, noe som innebærer at SAS var Europas mest punktlige flyselskap i kategorien "Majors", ifølge analyseselskapet Flightstats. Tilsammen ble 98,9 av de planlagte flyvningene gjennomført.

Les også: Lufthansa vil kjøpe SAS

Spår SAS-aksjen ned 30 prosent

Snart får du internett på SAS-fly (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.