En mann omkom da en 30 meter høy bølge traff boligkvarteret på COSLs rigg 30. desember i fjor.

– Om lag 230 ansatte i COSL Drilling Europe vil miste jobben som følge av at Statoil terminerte kontakten med COSL Innovator, skriver selskapet i en pressemelding.

Selskapet opplyser at de foreløpig har besluttet å ikke foreta permitteringer for ansatte relatert til COSL Promoter, som er blitt midlertidig suspendert

– Det er utrolig trist at så mange dyktige og lojale medarbeidere mister jobbene sine. Den personlige belastningen er enorm for de berørte og deres nærmeste, skriver administrerende direktør Jørgen Arnesen i COSL Drilling Europe i meldingen.

Også i fjor mistet COSL-ansatte jobben etter en lignende situasjon. Statoil avsluttet avtalen med COSL Pioneer for et år siden, noe som betydde oppsigelser for 229 personer i riggselskapet, skriver Offshore.no.

Selskapet har imidlertid ikke planer om å gi seg uten sverdslag og varslet forrige uke rettslige skritt for å beskytte sine interesser.

Les også: Unnlot å bokføre 5,5 millioner kroner

Jakter rike nordmenn

Nedgraderer Statoil

Se også på DNtv: Kan roboter ta seg av innsjekk på flyplassen?

Kan roboter ta seg av innsjekk på flyplassen?
Det skjer neppe med det første, men i fremtiden kan en robot som denne ta i mot deg når du skal sjekke inn på flyplassen eller på hotellet.
01:13
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.