Ekspertenes aksjetips er ikke alltid like treffsikre, noe sikkert mange som har forsøkt å følge disse har erfart.

Det samme gjelder de daglige aksjetipsene i Børsintervjuet i Finansavisen.

Avisen selv har foretatt en gjennomgang av alle tipsene for 2011, og særlig kjøpsanbefalingene - som det er desidert flest av - har slått feil.

Ni av de 15 mest anbefalte aksjene i 2011 har falt kurs.

Og hele seks av de ni mest anbefalte aksjene - med totalt 234 kjøpsanbefalinger gjennom året - har rast over 20 prosent i verdi.

Det gjelder Subsea 7 (66 kjøpsanbefalinger - minus 22 %), Norsk Hydro (39 kjøpsanbefalinger - minus 34 %), Yara (37 kjøpsanbefalinger - minus 37 %), PGS (35 kjøpsanbefalinger - minus 30 %), RCCL (33 kjøpsanbefalinger - minus 44 %) og Songa Offshore (24 kjøpsanbefalinger - minus 42 %).

Klaff på salgsråd
Med Oslo Børs ned 13,55 % hittil i år, har det jo også vært langt mellom vinnerkandidatene.

Av de ti mest anbefalte aksjene er det bare to som har gitt en pen gevinst. Statoil er anbefalt 51 ganger og er opp 11 prosent hitttil i år, mens Algeta med 32 anbefalinger har steget 14 prosent.

Da har det gått svært mye bedre med salgsanbefalingene, selv om få av ekspertene har våget seg med å plukke "short-kandidater".

Det er nemlig Frontline og REC som fikk klart flest salgsanbefalinger i år, med henholdsvis 17 og 7. Fasit så langt i 2011 er at disse to aksjene har falt med henholdsvis 82 % og 80 %.

Les også: Slik bør du investere i 2012


<b>Fem ting investorene bør bekymre seg for i 2012</b>

<b>Ti norske forvaltere: Her er aksjene du bør satse på</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.