SAS sendte igår ut årsrapporten for 2009, der det også ble kjent at flyselskapet kutter ytterligere 300 ansatte i forhold til det som er kommunisert tidligere.

I rapporten fremgår det at rundt 1.000 heltidsstillinger legges ned i 2010 og 2011.

Sett med SAS-ansattes øyne var årsrapporten nok en gang deprimerende lesning: Core SAS-strategiplanen ender opp med å koste i alt 4.600 stillinger i stedet for 4.300. Det skjer etter at ledelsen har laget en mer dybtgående analyse av effekten av kuttene.

Stadig utvidede kuttplaner
Spareplanene til SAS er blitt utvidet på løpende bånd, melder boarding.dk.

I forbindelse med presentasjonen av Core SAS for et år siden ble 3.000 stillinger kuttet som følge av spareplanen. 2.800 av disse var ute av SAS ved utgangen av 2009. Men i tredje kvartal ifjor kom en ny spareplan, der man annonserte at ytterligere 600 måtte gå.

I forbindelse med den siste spareplanen som ble presentert 9. februar, tok SAS beslutningen om å redusere antallet medarbeidere nok en gang. Det betyr at 4.600 stillinger er radert bort som en del av Core SAS-strategiplanen.

Les også:
Sjokktall fra SAS

<b>SAS henter 5 mrd</b>

Toppsjefen i SAS, Mats Jansson, hadde imidlertid ikke noe dårlig år ifjor: Han dro inn gigantlønn mens selskapet tapte over seks milliarder: <b>Tjente 10 mill. i kriseår</b>

Les også:
<b>Staten gir slipp på SAS</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.