Tidligere Kværner-sjef Erik Tønseth la i oktober 2011 huset i Hospitsveien i Holmenkollen ut for salg, med en prisantydning på 22,6 millioner kroner.

I mars i år ble prisen kuttet til 20 millioner kroner.

Nå er prisen ytterligere redusert til 19,5 millioner kroner.

- En må prøve å tilpasse seg markedet. Det er vrient å avgjøre om slike hus er verdt den ene eller andre prisen, sa megler Tom Elliot Johnsen i Sem og Johnsen Eiendomsmegling til DN.no i forbindelse med priskuttet i mars.

 

Rekordmange dyre boliger
Men Tønseths bolig er ikke alene om å være eksklusiv hyllevarmer. For nå ligger det rekordmange boliger over 20 millioner kroner usolgt på markedet.

- Kjøperne i dette segmentet er mindre aggressive enn før, sa advokat Torbjørn Ek nylig til DN, og pekte på at finanseliten svikter luksusmarkedet.

- Aksjemeglere, som tidligere var en viktig gruppe på kundelisten, har så å si forsvunnet, sa Ek.

Eiendomsmegler Nils Nordvik i Nordvik Partners trakk frem tre hovedårsaker til at markedet flommer over av luksusboliger:
* Generell prisvekst

* Færre kjøpere enn før har råd til prissjiktet over 20 millioner kroner

* Flere selgere velger å annonsere boligsalget fremfor å selge innenfor et eksklusivt kontaktnettverk

Les saken: Tungsolgt luksus

Kjøpte med rabatt
Tønseth kjøpte den 440 kvadratmeter store boligen av den tidligere Sponsor Service-sjefen Terje Bogen i 2007.

Tønseth betalte 17,9 millioner kroner, etter at Bogen forgjeves hadde forsøkt å få solgt boligen for først 25 millioner, senere 22,5 millioner kroner. Eiendommen lå ute på markedet i nærmere ni måneder.

Panoramautsikt
- Det er ikke godt å si hvorfor huset ikke er et toppobjekt. Det er solgt mange fine hus i dette området, men det er forventet at det tar tid å selge et slikt hus, sa Johnsen til DN.no i mars.

Villaen fra 1974 ligger usjenert til og har panaoramautsikt mot fjorden. I tillegg til utsikten får kjøperen fire soverom, egen vinkjeller, bar, bibliotek med peis og innendørs svømmebasseng. På den 2,8 mål store tomten ligger også en 45 kvadratmeter stor dobbelgarasje skjult i terrenget. I hagen ligger også en liten dukkestue.

Les mer om eiendom:
Tungsolgt luksus
Denne hybelen koster 93.750 kroner per kvadrat
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.