Det svensk-sveitsiske oljeserviceselskapet ABB reduserer bemanningen med inntil 260 ansatte, ifølge en melding tirsdag.

- Dette er en dag vi har fryktet ville komme, men som vi har håpet i det lengste å unngå. Vi har fulgt markedet nøye og vurdert mulige tiltak over lang tid, sier administrerende direktør Steffen Waal i ABB i Norge i meldingen.

- Nedgangen har vært merkbar en stund, og alt tyder på at den vil bli langvarig. Vi er derfor nødt til å tilpasse organisasjonen vår til en situasjon med et lavere aktivitetsnivå, sier han.

ABB bestilte nylig et gigantisk kabelleggingsfartøy fra Kleven verft og har tidligere vunnet kontrakten for ilandføring av strømkabelen til Johan Sverdrup-feltet samt frabrikasjon og installasjon av to høyspentkabler.

 

Det har imidlertid ikke vært tilstrekkelig for å bøte på den reduserte aktiviteten på sokkelen.

- Dette er en tøff dag for alle i ABB, men på samme måte som vi ansetter når det er stor etterspørsel, må vi redusere kapasiteten når markedet svikter over tid. Vi anstrenger oss for å gjennomføre nedbemanningene på en mest mulig skånsom måte og har en løsningsorientert dialog med de ansattes organisasjoner, sier Waal.

Informasjonssjef Peter Tubaas i ABB ønsker ikke å kommentere den videre prosessen, men sier at selskapet har vært mer detaljert i meldingen til de lokale avdelingene. Nyheten ble presentert internt på allmøter i løpet av formiddagen.

- Det er personell i hovedssak rettet mot marine, og olje og gass, som leverer kontrollsystemer til kraftsystemer, og de som jobber med kraftforsyning og fremdrift til offshorefartøyer, sier Tubaas til Dagens Næringsliv.

Selskapet har jobbet med en gjennomgang av organisasjonen over tid, og "hele virkelighetsbildet" ligger til grunn for dagens beslutning, påpeker han.

ABB ser nå langsiktig svakhet innefor områdene marine og olje og gass, som også hadde svak ordrebok ifjor, ifølge Tubaas.

- Det ser ikke noe bedre ut i år, sier han.

ABB leverer kraft- og automasjonsteknologi til energi, industri, transport og infrastruktur. En stor del av kraft- og automatiseringsvirksomheten til ABB i Norge er knyttet til olje og gass og skipsbygging, hvor det i dag investeres vesentlig mindre enn for bare noen få år siden, påpekes det.

Les også: Bank kutter 100 ansatte

Kan bli permittert ut året  

Rec kan stenge all kapasitet ved USA-anlegg (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Hun har aldri fått bedre service med sur mine

 
Hun har aldri fått bedre service med en sur mine
It-sjef Maria Willoch pendler fra Oslo til København opp til fire ganger i uken. Hun mener det er agressive og nedlatende folk som er problemet i sikkerhetskontrollen - ikke de ansatte.
01:12
Publisert: