Det amerikanske riggselskapet Transocean kan komme til å permittere store deler av mannskapet på riggen "Transocean Barents" ut året.

Ifølge en internmelding fra fagforeningene Oljearbeiderforeningen i Transocean og Safe er det avholdt drøftelser med tillitsvalgte, og permitteringene kan dermed bli iverksatt innenfor en toukersperiode.

Permitteringsperioden vil kunne bli tre måneder fra midnatt 30. september, fremgår det.

Etter det DN erfarer kan 170-200 ansatte bli rammet, dersom kun en minimumsbemanning på rundt 60 ansatte opprettholdes.

Transocean sa i juni opp 250 ansatte, rundt en fjerdel av ansatte i Norge, som følge av at riggene "Transocean Spitsbergen" og "Transocean Searcher" var uten oppdrag.

Klubbleder for de organiserte i Safe, Steinar Nesse, betegnet situasjonen som dramatisk.

– Vi har mistet mange ansatte fra før, og nå må hele 250 til gå. Av cirka 1100 ansatte totalt er dette veldig merkbart og alvorlig. Det er langt mellom kontraktene nå, sa klubblederen da.

Transocean-sjef Jeremy Thigpen uttalte tidligere i høst at de utfordrende markedsforholdene i riggbransjen trolig vil vedvare minst ut 2016.

Les også: Ser vanskelige markedsforhold ut 2016

"Transocean Barents" har vært på oppdrag for oljeselskapet Shell 10 kilometer sørøst for Njord-feltet i Norskehavet, men står nå uten oppdrag.

Riggen ligger for øyeblikket for anker utenfor Kristiansund, ifølge MarineTraffic.

Den halvt nedsenkbare riggen ble levert til daværende Aker Drilling i 2009, og kjøpt opp av Transocean i forbindelse med overtakelsen av selskapet i 2011.

Transocean Norge ønsker ikke å kommentere saken. DN har sålangt ikke lykkes med å få kontakt med selskapets talspersoner i Houston.

Transocean er verdens største riggselskap. Det USA-ættede selskapet har base i Sveits, og aksjen handles både på New York-børsen og i Zurich. Selskapets verdsettes til 5,2 milliarder dollar.

Les også:  Bank kutter 100 ansatte

- Kan leve med dagens oljepris  

Opptil 800 kan miste jobben i Kristiansand

Se på DNtv: VW beskyldes for utspekulert miljøjuks

 

VW beskyldes for utspekulert miljøjuks
Aksjen til bilgiganten Volkswagen er mandag i fritt fall etter at amerikanske myndigheter har avslørt en utspekulert miljøjuks. Fallet er så stort at børsen her i Frankfurt også går i rødt.
00:42
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.