Det er store summer og mange viderverdigheter det handler om i Arendal tingrett og Ugland/olympia-saken om dagen.

Finansmannen Christen Ager-Hanssen kan tjene opptil 170 millioner kroner dersom den tidligere fienden, nå vennen, Haakon Korsgaard vinner fullstendig frem i søksmålet mot Johan Benad Ugland, skriver Dagens Næringsliv.

Regningen kan ende hos Uglands sparkede toppsjef, Kjell Rune Staddeland.

Haakon Korsgaard og hans Olympia Holding brukte formiddagen i Arendal tingrett igår på å overbevise dommeren om at selskapet ble snytt for en gevinst på over 20 millioner dollar i kjølvannet av Johan Benad Uglands shippingsalg i 2008, mens
Uglands advokater brukte ettermiddagen på å forklare at det snarere er Ugland som har opptil 40 millioner kroner tilgode hos Olympia.

-Jeg synes det er alvorlig, jeg
Men dette var ifølge DN langtfra det mest interessante i retten igår. For etter endel diskusjoner valgte Korsgaard/Olympias advokat Terje Granvang å fjerne sladden fra en avtale mellom Korsgaard og Christen Ager-Hanssen. De to sistnevnte har slåss i retten i snart ti år, men signerte 14. desember ifjor en avtale som både begraver stridsøksen og fordeler den eventuelle gevinsten Olympia får dersom selskapet vinner frem med søksmålet mot Ugland.

- Det har foregått grove ting her. Vi har en som kaller seg etterforsker (Ager-Hanssen, red.anm.) som har økonomiske interesser i saken, og som går inn i møter med skjult videoopptak og med en klar økonomisk interesse av et bestemt resultat. Også jeg er truet med ansvar. Jeg synes det er alvorlig, jeg. Å forsøke å lamme advokater på den andre siden, det er alvorlig, og man skal ikke ta lett på slike ting. Og motparten kan ikke distansere seg fra det showet de har satt i gang i mediene, sa Uglands advokat Egil Jarslett i retten igår.

Rettssaken fortsetter i dag med vitneforkl#229er fra blant andre Haakon Korsgaard og Uglands finansdirektør, Jan Erik Tønnessen.

Les også: Knusende dom mot Uglands eks-sjef

Ugland blar opp for Ager-Hanssen
(2005)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.