Fredag morgen ble det kjent at Kjell Inge Røkke-kontrollerte Det norske oljeselskap og det britiske oljeselskapet BP fusjonerer. Fusjoneringen skjer ved at Det norske oljeselskap kjøper BPs norske virksomhet for 10,8 milliarder kroner.

BP har intensjon om å opprettholde eierandelen i det nye selskapet - Aker BP - i lang tid.

- Det er absolutt ingen intensjon om å redusere vår aksjeandel. Vi trenger ingen lockup, tillitsnivået er høyt, sier konsernsjef Bob Dudley i BP i en melding.

Etter sammenslåingen vil Aker være største eier av Aker BP med 40 prosent, mens BP og de øvrige Det norske-aksjonærene eier 30 prosent hver.

Det norske oljeselskap melder samtidig at det nye selskapet er klar for å gjøre betydelige kostnadskutt.

- Norsk sokkel er en betydelig mulighet fremover, og vi ser frem til å jobbe med Aker for å frigjøre den langsiktige verdien på selskapet gjennom vekst og effektiv drift, sier BP-konsernsjef Bob Dudley i meldingen.

Les alt om saken:
Det norske oljeselskap og BP Norge fusjonerer
Klare for «betydelige» kostnadskutt
Avviser behov for å hente penger  

Følg markedet på DN Investor

Les også på DN.no:

Asia i dag: Solenergi truer millioner av arbeidsplasser  

Reiseplaner? Sjekk de ekstreme unntakene hvor valutaene er blitt betydelig billigere for nordmenn.

– Største fiaskoen i nordisk hotellhistorie dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Dette må du vite om «Brexit», milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.