Aker Solutions ser noe usikkerhet i Subsea-markedet, men mener at deres ordrereserve er robust. Selskapet har ikke blitt forespurt av kunder om å gi rabatter på allerede inngått kontrakter, forklarer konsernsjef Luis Araujo i Aker Solutions under selskapets kvartalspresentasjon fredag.

- Vi har ikke blitt bedt av kunder om å gi rabatter i prosjektene, jeg tror at ordrereserven vår er robust, sier han.

Usikkerhet

Samtidig peker Araujo på at det inneværende makromiljøet gir noe usikkerhet.

- Det er klart at det er usikkerhet i markedet for Subsea. Brasil har flere store prosjekter som ventes. Når disse vil materialisere seg er usikkert i den situasjonen som er nå, men prosjektene vil ikke falle bort, sier han, og viser til situasjonen i markedet og i Petrobras spesifikt, sier.

Vil kompensere for fallende inntekter

Selskapet venter at fallende aktivitet på norsk kontinentalsokkel vil kompenseres for av andre markeder.

- Vi er sikre på at vi kan kompensere for fallende inntekter i Norge med inntekter fra andre markeder fremover, sier Araujo.

På spørsmål om Statoils valg om å gå bort fra subsea-løsning på Oseberg sier han at dette ikke representerer en trend.

- Vår dialog med Statoil tilser at de ikke vil gå bort fra Subsea-løsninger. Dette er ett datapunkt, sier Araujo.

Prosjekter til Brasil

Aker Solutions er i samtale med Petrobras om å flytte noen av prosjektene i Brasil i 2015 til 2016, men selskapet mener at dette vil være positivt med tanke på kapasiteten i regionen.

-Vi er i samtale med Petrobras om å flytte noen av prosjektene i Brasil til 2016, det vil være bra for oss med tanke på kapasitet, sier han.

Det er ingen tegn på at det viktige Libra-feltet blir forsinket sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Nekter å signere Johan Sverdrup-avtale

Smell for Schibsted og Seadrill

Utgjør over to milliarder for Det norske