Oljeprisen stiger kraftig mandag etter å ha trukket oppover siden fredag i forrige uke. På få dager har prisen på et fat nordsjøolje dermed klatret mer nær fem dollar - tilsvarende mer enn ti prosent.

Les mer her: Tror oljeprisen skal falle igjen - til 40 dollar fatet

Private investorer som handler gjennom Nordnets selvbetjente handelsplattform nettokjøpte aksjer for 81 millioner kroner på Oslo Børs i januar.

Mer enn halvparten av nettokjøpene var i aksjer innenfor energisektoren, og mange spekulerer nå også direkte i oljeprisen, melder NTB.

Fjorårets vinnere som Norsk Hydro og Yara ble mest solgt, sammen med aksjer i konsumsektoren som inneholder selskaper som Marine Harvest og Royal Caribbean Cruises.

- Sjelden vi ser så entydelige veddemål

- Etter å ha falt mye og lenge stabiliserte oljeprisen seg mot slutten av januar. Det er helt klart at mange kunder nå posisjonerer seg for at den skal opp, sier Karl Oscar Strøm, som er investeringsøkonom i Nordnet.

- Det er sjelden vi ser så entydige veddemål på en sektor. Dette fremkommer klart av kjøpsinteressen i energiaksjer, men vi ser også store kjøp av tradingprodukter der man direkte kan spekulere i oljeprisoppgang. Tre av de seks mest kjøpte tradingproduktene i januar var verdipapirer som gir gevinst ved stigende oljepris, sier Strøm.

- Prisbevegelser som den vi har sett i oljeprisen skaper store muligheter, og det er tydelig at dette vekker interesse hos kundene, legger han til.

Les også: Oljeprisen stiger kraftig (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.