Børsnoteringen av Alibaba nærmer seg. Selskapet håper å få mellom 60 og 66 dollar per aksje, viser dokumenter fra selskapet selv, skriver Bloomberg.

Det betyr at den kinesiske netthandel-giganten kan hente 21,1 milliarder dollar gjennom børsnoteringen på New York Stock Exchange (NYSE), som vil gjøre noteringen til den største innen teknologisektoren noensinne.

Slår enda mer optimistiske prisanslag til, kan børsnoteringen bli tidenes tredje største.

Kan bli rekord

Til sammenligning hentet Facebook 16 milliarder dollar da det ble børsnotert i 2012, mens den kinesiske banken Agricultural Bank of China hentet 22,1 milliarder da den ble notert i Hong Kong og Shanghai i 2010, skriver Bloomberg.

Financial Times spekulerer på om positive reaksjoner fra investorer også kan føre til at Alibaba kan slå den rekorden.

Verdien på Alibaba kan nå 162,7 milliarder dollar, som tilsvarer cirka 1022 milliarder kroner. Det vil plassere Alibaba som nummer tre på listen over de høyest verdsatte internettselskapene, bak Google og Facebook.

Mer potensial

Selv om prisingen av Alibaba er høy, tror Eric Jackson, grunnlegger av Ironfire Capital, at investorer er interessert.

TJENER GODT. Alibaba-grunnlegger Jack Ma er Kinas rikeste mann. Foto:
TJENER GODT. Alibaba-grunnlegger Jack Ma er Kinas rikeste mann. Foto: (Foto: Reuters)
- I disse tider vil folk ha en veksthistorie. De er villige til betale for vekst og Alibaba har fortsatt mye vekstpotensial, sier han til Bloomberg.

Ifølge Reuters  har Alibaba 80 prosent av all netthandel i Kina. Kinesiske myndigheter forventer at antallet internettbruker i landet vil være rundt 850 millioner i 2015, en betydelig økning fra dagens antall på 632 millioner.

- Alibaba bør være attraktiv for investorer på grunn av spennede internett-muligheter i Kina som ennå ikke er fullt ut oppdaget, sier Gustavo Galindo, som styrer aksjer for ti milliarder dollar i fremvoksende markeder for Russell Investments, til Bloomberg.

Skal møte investorer

Førstkommende mandag begynner representanter for Alibaba på en rundreise for å møte potensielle investorer. Den endelige prisingen av selskapet er planlagt til midten av september.

Det er Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JPMorgen, Morgan Stanley og Citigroup som håndterer børsnoteringen.

Les også:

- Gratis penger er en fin ting  

Jaglands siste nobelpris  

Pågrepet etter tyveri fra sentralbankens kontanthvelv  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.