Googles Android 5.0 «Lollipop», siste generasjon av operativsystemet som brukes av Samsung, Sony, LG, Huawei og HTC, har nokså nylig blitt tilgjengelig for de første telefonene som får oppdateringen.

Som ofte skjer ved slike oppdateringer har de første brukerne rapportert om enkelte feil eller svakheter med oppdateringen.

Brukere av Googles egne Nexus-telefoner har rapportert om problemer med å koble seg til enkelte trådløse nettverk etter oppdateringen. Denne feilen er fortsatt ikke rettet, men gjelder altså et fåtall telefoner.

Det foreløpig største problemet ser ut til å være at man ikke lenger kan sette telefonen i lydløs modus, skriver NDTV. På Android-telefoner kan man gjøre telefonen trådløs ved å trykke på en egen snarvei eller ved å skru lyden helt ned med volumknappene. På Lollipop stopper imidlertid volumkontrollen på «vibrering». I forrige versjon av Android kunne man skru av vibrering også ved å gå enda et hakk ned.

Feil eller funksjon?

I skrivende stund er det fortsatt uklart om dette er en feil eller om det Google ser det som en funksjon. Det kan nemlig være en sammenheng mellom mangelen på stillemodus og Googles nye «prioritetsmodus» som bare slipper gjennom viktige varsler når modusen er aktivert.

Man kan velge mellom tre nivåer av varslinger på Android 5.0. Det er «Alle», «Prioritert» og «Ingen». Velger man alle varslinger fungerer telefonen slik man er vant med fra før, prioritert gir utvalgte varsler og ingen gir absolutt ingen varsler, inklusive alarmer.

Det kan hende Google mener dette erstatter stillemodus, men de har ikke kommentert dette foreløpig.

Les også:
Disse telefonene får Android 5
Google byr på godteri  
Slik blir nye Android
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.