Torsdag ble planen om å kjøpe obligasjoner for 60 milliarder euro i måneden fram til høsten 2016 kunngjort av ECBs sjef Mario Draghi.

– Uansett hva ESB gjør, burde ikke det skjule det faktum at de virkelige vekstimpulsene må komme fra forholdene politikerne skaper, sa den tyske statsministeren på Verdens økonomiske forum i Davos.

Vekstutsiktene er labre i eurosonen, hvor mange land også sliter med tung gjeld.

– Det som er viktig for meg, er at politikerne handler enda mer besluttsomt for å takle dette, snarere enn å tenke at vi ved å kjøpe oss tid eller ved andre tiltak kan glemme strukturelle reformer, sier Merkel.

Tysklands mektige statsminister har åpent flagget sin skepsis til ESBs planer om å «trykke penger» for å kjøpe statsobligasjoner i håp om å skape økt vekst i eurosonen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Kan holde på lenge så lenge de vil

- Dette er siste forsøk

ECB skal kjøpe gjeld for 60 milliarder euro i måneden