Belgisk politi har jaktet på Mohamed Abrini siden han ble etterlyst for tilknytning til terroraksjonen i Paris i november i fjor. 31-åringen ble pågrepet i Anderlecht utenfor Brussel fredag, ifølge kringkasterne VRT og RTBF.

Abrini er «antakelig» den mystiske mannen med hatt som ble filmet av overvåkingskameraer på flyplassen Zaventem sammen med to antatte selvmordsbombere kort tid før de sprengte seg selv 22. mars, ifølge VRT.

Kringkasteren oppgir ingen kilde for påstanden. Den føderale belgiske påtalemyndigheten sier flere personer ble pågrepet fredag i tilknytning til Brussel-angrepene, men oppgir ingen ytterligere detaljer.

En politikilde bekrefter overfor nyhetsbyrået AFP at Abrini er blitt pågrepet, men røper ingen detaljer.

Paris-mistenkt

– For øyeblikket er det umulig å si mer. Vi vil gi mer informasjon senere i en uttalelse eller på en pressekonferanse, heter det fra påtalemyndigheten sent fredag ettermiddag.

Ifølge VRT ble ytterligere én mistenkt pågrepet fredag ettermiddag. Han mistenkes angivelig for å ha vært i kontakt med Khalid El Bakraoui kort tid før sistnevnte sprengte seg selv på en metrostasjon i Brussel.

Abrini ble etterlyst av belgisk politi to uker etter terroraksjonen i Paris. 31-åringen ble fanget opp av et overvåkingskamera på en bensinstasjon nær Paris sammen med Salah Abdeslam to dager før angrepene i Paris 9. november i fjor. Bilen de to kjørte, ble senere benyttet i Paris-angrepene. Abdeslam og Abrini er begge av marokkansk herkomst og omtales i belgiske medier som barndomsvenner.

Tredjemann på flukt

Belgisk politi har siden terroraksjonen 22. mars jaktet på en mann med hatt og lys jakke som ble sett med en bagasjetralle på flyplassen kort tid før det smalt. Han gikk nemlig sammen med Ibrahim El Bakraoui og Najim Laachraoui, som utløste hver sin bombe på flyplassen.

Politiet fant en udetonert bombe på flyplassen og tror tredjemann satte fra seg en stor bag og flyktet fra stedet før selvmordsaksjonen.

Så langt har imidlertid ikke politiet navngitt noen mistenkt i forbindelse med jakten. En mann ble pågrepet og siktet for terrordrap få dager etter Brussel-angrepene. Belgiske medier navnga ham og utpekte ham som «hattemannen», men mannen ble imidlertid løslatt to dager senere på grunn av mangel på bevis.

Arrestordre

Abdeslam ble pågrepet i Brussel for tre uker siden, fire dager før den belgiske hovedstaden ble rammet av tre selvmordsbomber som kostet over 30 menneskeliv.

Abrini er siden blitt regnet som den eneste kjente mistenkte fra Paris-angrepene som fortsatt var på frifot. Belgia har godkjent Frankrikes begjæring om å utlevere Abdeslam, men prosessen er ventet å ta flere uker.

Belgiske myndigheter utstedte 24. november en internasjonal arrestordre på Abrini og betegnet ham som «farlig og trolig bevæpnet».

130 mennesker ble drept i angrepene i Paris i november ifjor.

Les også: Paris-mistenkt pågrepet i Belgia

EU og USA i visumfeide

Søksmål drar ferieparadis dypere inn i gjeldskrise

- Hovedstaden for «funny money» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Kongen: - Vi kan ikke ta i mot hele Afrika i Europa heller
Kong Harald kommenterte flyktningesituasjonen under et pressetreff i Roma onsdag ettermiddag. Kongen er opptatt av at flyktningene får hjelp i nærområdene og mener at Europa ikke kan ta i mot hele Afrika.
00:22
Publisert: