Mannen navngis i belgiske medier, og Aftonbladet skriver at det kan dreie seg om en 23-åring med samme navn fra Malmö.

Vedkommende har i sosiale medier posert med IS-flagg og kalasjnikov og skal ifølge Aftonbladet ha reist til Syria vinteren 2015.

Ifølge belgiske medier skal han ha hatt kontakt med Khalid El Bakraoui før sistnevnte sprengte seg på metrostasjonen i Brussel 22. mars. Videre hevder kringkasteren VRT at svensken kjøpte kofferter som ble brukt i terroraksjonen.

Svenske myndigheter vil ikke kommentere påstanden.

Belgisk påtalemyndighet har bare bekreftet at flere personer ble pågrepet fredag i tilknytning til terroraksjonen som kostet over 30 menneskeliv. Den ene mannen som ble pågrepet, er ifølge politikilder Mohamed Abrini, som har vært etterlyst siden november for tilknytning til terrorangrepet i Paris.

Ifølge belgiske medier er Abrini angivelig også mistenkt for å ha vært delaktig i Brussel-angrepene.

Les også:
«Hattemannen» trolig pågrepet  

Vil bygge bro over Rødehavet

Se DNtv:
Kongen: - Vi kan ikke ta i mot hele Afrika i Europa heller
Kong Harald kommenterte flyktningesituasjonen under et pressetreff i Roma onsdag ettermiddag. Kongen er opptatt av at flyktningene får hjelp i nærområdene og mener at Europa ikke kan ta i mot hele Afrika.
00:22
Publisert:


 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.