Apple har valgt å trekke tilbake støpselet brukt på en serie ladere til iPhone, Ipad og Mac datamaskiner, opplyser Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) i en pressemelding.

Presisering: Det har vært meldt at laderne er trukket tilbake. Det riktige er at bare støpselet er trukket tilbake.

– Nkom er fornøyd med at Apple er føre var og tilbakekaller utstyret for å hindre potensielt farlige situasjoner. Vi oppfordrer alle som har den aktuelle laderen, til å følge Apples anvisninger og få laderen byttet, sier senioringeniør Paul-Erling Lia.

Nkom åpnet tilsynssak mot Apple i april 2015 etter at det ble avdekket flere tilfeller av ødelagte ladere.

Både Nkom og selskapet så alvorlig på feilen, fordi laderne blant annet er i bruk i skoleverket. Ved en episode fikk et barn elektrisk støt.

Global tilbaketrekking

Tilbaketrekkingen som nå gjøres er gjelder støpsel solgt mellom 2003 og 2015 i Argentina, Australia, Brasil, fastlands-Europa, New Zealand og Sør-Korea, noe som betyr flere titalls millioner tilsammen.

Kunder med berørte støpsel kan få utlevert ny ved å henvede seg hos en autorisert forhandler eller på Apples nettsider.

Du kan se om dine ladere er berørt på denne siden.

Følg markedene i DN Investor

Les også:

Asia i dag: Sjokkmelding fra Japan

Gjorde narr av fraværende Trump i republikaner-debatt

Amazon skuffer stort

Se DNtv: Denne sprøyten skal hindre at helsepersonell stikker seg selv

Denne sprøyten skal hindre at helsepersonell stikker seg selv
Nå prises det norske selskapet bak oppfinnelsen til 426 millioner kroner. Se eksperten på Rikshospitalet demonstrere forskjellen og forklare hvorfor faren halveres.
01:59
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.