Få aksjer i verden har steget like mye som Apple de siste årene i takt med selskapets mange salgssuksesser med iPod, iPad og iPhone.

Siden børsnoteringen i 1980 har Apple-aksjen steget med 21.600 prosent, tilsvarende en 217-dobling.

I 1976 solgte imidlertid en av Apple-gründerne Ron Wayne (80) sin aksjepost på ti prosent i selskapet for 800 dollar, skriver Bloomberg News.

Det har han ifølge ham selv aldri angret på, selv om han i dag ville vært blant klodens aller rikeste personer hvis han hadde beholdt sine Apple-aksjer.

Wayne ønsket heller å sikre fremtiden med å investere i gull.

- Mine sparepenger har vært i gull de siste 40 årene, sier Apple-gründeren til Bloomberg News. I dag lever han på offentlig støtte.

- Rikeste mannen på kirkegården

Bloomberg News har regnet ut at hvis Wayne satset de 800 dollarene i gull i 1980 da Apple ble børsnotert, ville gullet i dag være verdt rundt 1.750 dollar, eller i underkant av 13.000 kroner.

Hvis Wayne derimot hadde beholdt aksjeposten i Apple så hadde han vært god for over 500 milliarder kroner. I slutten av november i år passerte Apples markedsverdi for første gang 700 milliarder dollar.

- Hvis jeg hadde fortsatt hos Apple så ville jeg sannsynligvis blitt den rikeste mannen på kirkegården. Som produktutviklingsingeniør kunne jeg ikke se meg selv bruke de neste 20 årene av mitt liv i et stort bakrom med å skyfle papirer. Jeg har mine egne lidenskaper, sier Wayne til nyhetsbyrået.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Nytt alvorlig Apple-hull oppdaget

 

Frykter nytt Iphone-virus


Vokt deg for Apples Siri i trafikken