Amazon, et av verdens største selskaper, varslet onsdag at det vil kutte mer enn 18.000 stillinger. Det er nesten det dobbelte av hva ulike amerikanske medier kommuniserte at e-handelskjempen ville kutte i november i fjor.

De 18.000 stillingene er imidlertid bare en liten del av de totalt 1,54 millioner personene Amazon hadde på lønningslisten i tredje kvartal i fjor, skriver CNBC. Legger man det tallet til grunn utgjør kuttene drøyt én prosent av alle ansatte i Amazon.

Selskapet har uansett kommet til erkjennelsen av at det ansatte for mange i varehusene under pandemien, da forbrukerne i større grad beveget seg fra fysisk handel til netthandel. Finansdirektøren har tidligere uttalt at selskapet raskt gikk fra å være underbemannet til overbemannet.

I et blogginnlegg på Amazons hjemmesider skriver toppsjef Andy Jassy at mesteparten av nedskjæringene vil skje i de fysiske butikkene og i virksomhetsområdene PXT (People, Experience and Technology).

– Amazon har stått støtt i usikre og vanskelige økonomiske tider tidligere, og vil fortsette å gjøre det. Disse endringene vil hjelpe oss å forfølge langsiktige muligheter med en sterkere kostnadsstruktur. Men, jeg er også optimistisk til at vi vil være innovative, ressurssterke og aggressive nå når vi ikke ansetter i stort omfang og kutter noen stillinger. Selskaper som lever lenge går igjennom ulike faser. De er ikke i en omfattende rekrutteringsfase hvert år, skriver Jassy.

Onsdag ble det også kjent at it-selskapet Salesforce ville redusere antall ansatte med ti prosent, noe som vil ramme mer enn 7000 ansatte.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.