Isabelle Ringnes startet opp Equality Check, som jobber for likestilling og mangfold i arbeidslivet, i 2018 sammen med Marie Louise Sunde. De to grunnla også #Hunspanderer i 2015.

Nå forlater Ringnes selskapet, men vil fortsette å ha en «fristilt ambassadørrolle» i bedriften. Det fremgår i en pressemelding fra selskapet tirsdag.

– Min tid som fulltidsansatt i Equality Check har vært veldig spennende og jeg har stor tro på selskapet videre. Nå som selskapet går fra etablerings- til vekstfasen og har fått på plass så mange kloke hoder, føles det riktig at de får stake ut veien videre. Som medgründer er jeg veldig stolt av det vi har fått til så langt og jeg har stor tro på det Equality Check vil få til fremover, sier Ringnes ifølge pressemeldingen.

Ringnes har jobbet som produktsjef i selskapet og senere med kommunikasjon. Hun eier 33 prosent av aksjene i selskapet via sitt selskap Exp. as.

Selskapet hadde driftsinntekter på 1,7 millioner kroner, og et driftsresultat på minus 5,2 millioner kroner i 2020.

– Selskapet vil alltid være mitt hjertebarn og jeg kommer til å fortsette som stolt ambassadør, medgründer og eier. Jeg ser også frem til å gripe nye muligheter og få mer tid til vervene og prosjektene jeg har utover Equality Check, sier Ringnes.

Tripadvisor for arbeidsmarkedet

Equality Check, som Ringnes og Sunde har omtalt som en «Tripadvisor for arbeidsmarkedet», utvikler verktøy som bruker data og evidensbaserte tiltak for å få økt mangfold og inkludering i bedrifter.

Isabelle Ringnes og Marie Louise Sunde er gründerne bak selskapet Equality Check, som fungerer som en «Tripadvisor for arbeidsmarkedet».
Isabelle Ringnes og Marie Louise Sunde er gründerne bak selskapet Equality Check, som fungerer som en «Tripadvisor for arbeidsmarkedet». (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Det er gratis for brukere å legge inn vurderinger, som ligger åpent for alle. Bedriftene betaler for analyse, diagnostisering av problemene og forslag til løsninger.

Medgründer og daglig leder i Equality Check, Marie Louise Sunde, sier at Ringnes har gjort en viktig jobb med skape bevissthet rundt hvordan Equality Check kan hjelpe deres kunder.

– Fra starten av har vi lagt vekt på kommunikasjon og bevisstgjøring om hvilket konkurransefortrinn mangfold er for bedrifter. Vi har hatt en veldig morsom reise sammen, og jeg gleder meg til å fortsette arbeidet sammen med teamet og Isabelle i en ny rolle, sier Sunde.

Ingen dramatikk

Sunde understreker at det ikke er noe dramatikk bak avgangen til Ringnes, men en naturlig utvikling nå som selskapet er i vekst.

– Isabelle sin store styrke er formidling og det vil hun fortsette med for oss, så det er mer en rolleendring som er en naturlig konsekvens av at selskapet går så bra, sier Sunde.

Sunde påpeker at de nå merker økt interesse for fra flere hold, og selskapet har den siste tiden ansatt mer spesialisert kompetanse.

– Vi føler oss veldig heldig som har hatt muligheten til å samle et så godt team i et arbeidsmarked med så stor konkurranse. Vi har hatt en kjempebra januar måned og vi fortsetter å fokusere på å lage gode løsninger for kundene. Vi begynner å se god etterspørsel i markedet og etter hvert har vi globale ambisjoner, sier Sunde.

Selskapet, som har hatt investorer som Aksel Lund Svindal og Trond Rieber Knutsen med på laget siden oppstarten, hentet i sommer 13 millioner i frisk kapital.

Det var det norske venturekapitalfondet Alliance Venture som ledet runden sammen med et knippe engleinvestorer. Antler, som fungerer som en kombinasjon av start-up-inkubator og tidligfaseinvestor, investerte også for tredje gang i selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.