– Hvis du spør meg om kontorene kommer til å forsvinne, så tror jeg absolutt ikke det, sier Trond-Morten Lindberg, toppsjef for rådgivnings- og revisjonsselskapet BDOs avdelinger i Europa, Midtøsten og Afrika.

I 2015 skapte Lindberg heftig debatt etter et utspill om at norske arbeidstagere er late. Den daværende norgessjefen i rådgivnings- og revisjonsselskapet BDO forundret seg over toppsjefer som trente 15–20 timer i uken og ble irritert over å se kø til hyttefjellet på torsdager.

Nå – fem år senere – har koronaviruset sendt store deler av hans 33.000 ansatte på hjemmekontor.

– Jeg opplever at det er veldig mye som har fungert veldig bra. Jeg tror det er mange oppgaver vi ikke trenger kontorene våre til. Å komme på kontoret for å løse oppgaver foran en skjerm, som du like gjerne kunne gjort hjemme eller andre steder, er ikke noe vits.

Jeg tror det er mange oppgaver vi ikke trenger kontorene våre til. Å komme på kontoret for å løse oppgaver foran en skjerm, som du like gjerne kunne gjort hjemme eller andre steder, er ikke noe vits
Trond-Morten Lindberg

– Utfordringen er hva vi skal bruke kontorplassen til. Hele denne situasjonen setter oss i en situasjon der vi må retenke hva vi skal bruke kontorene våre til, sier han.

Ikke tro på hjemmekontor

Til tross for at Lindberg har fått øynene opp for positive sider ved hjemmekontor, står han for utspillene sine fra 2015.

– Jeg har ikke hatt særlig tro på hjemmekontor, og jeg har fortsatt ikke tro på hjemmekontor fra hytta hver fredag. Det handler om å forstå hva man skal bruke tiden på.

Lindberg har jevnlig kontakt med de ulike landssjefene i BDO. Han forteller at lederne har ulike syn på hvor godt hjemmekontor fungerer:

– Noen mener det er helt grusomt og vil så raskt som mulig tilbake på kontoret, andre ser muligheter til å kutte kostnader og tror man kan fjerne 50 prosent av kontorplassen. Hvis jeg hadde hatt et operasjonelt ansvar over kontorplasser nå, hadde jeg ikke sagt opp noen kontrakter. Det jeg virkelig tror er viktig, er å ta læring og tenke godt gjennom hva fremtidens kontorer skal brukes til.

– Hvordan tror du produktiviteten påvirkes av hjemmekontor?

– Det avgjørende for om produktiviteten er god eller ikke handler om hva man driver med. Hvis du utelukkende gjør repetitive oppgaver foran en skjerm vil den være det samme. Hvis du sitter i kreative prosesser der du trenger dynamikken mellom mennesker, vil den ofte være dårligere.

Bør tenke på mental helse

I starten av juni varslet Telenors konsernsjef Sigve Brekke at de ansatte i selskapet fremover kan velge selv hvor de vil jobbe fra. I utlandet har Google bestemt å holde sine ansatte på hjemmekontor frem til neste sommer. Også Facebook-sjef Mark Zuckerberg ser for seg permanent hjemmekontor for mange av de ansatte etter koronakrisen.

Samtidig har blant annet professor Christine Meyer ved NHH og Spekter-sjef Anne-Kari Bratten vært skeptiske til utviklingen.

– Hjemmekontor staves med gj, sa Petter Stordalen i et intervju med NRK.

Lindberg er opptatt av at det vil funke for noen, men ikke alle.

– Vi er i forskjellige livsfaser og vi er forskjellige som folk. Hvis du ser på unge, så er kontoret et tilholdssted på dagtid hvor man treffer mennesker som man også treffer utenfor jobb. Det man bør være oppmerksom på er folks mentale helse. Noen kan sitte i gode omgivelser på hytta og det er fint det, men vi skal ha respekt for at mange ikke er like privilegerte og normalt nyter godt av miljøet på kontoret.

Vi er i forskjellige livsfaser og vi er forskjellige som folk. Hvis du ser på unge, så er kontoret et tilholdssted på dagtid hvor man treffer mennesker som man også treffer utenfor jobb
Trond-Morten Lindberg

Hjemmekontor på hytta

For Lindbergs egen del har det vært utfordrende å følge opp de ulike landene han har ansvaret for hjemmefra.

– I de landene der jeg har gode relasjoner til ledelsen, kan jeg fint håndtere mye gjennom korte videomøter en gang annenhver uke. I de landene jeg ikke har det, er det betydelig tøffere. Det går utover produktiviteten og ikke minst kvaliteten i det daglige arbeidet.

Samtidig forteller Lindberg at det er herlig å slippe å reise fire-fem dager i uken.

– Har du selv hatt hjemmekontor fra hytta?

– Ja, jeg har det. Siden begynnelsen av mars har jeg i to omganger stukket på fjellet for å jobbe i tre dager. Hjemmeskole for tre barn var i og for seg fint, men det handlet om å sitte alene og få en liten pause til å fokusere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.