Ferd-arving Katharina G. Andresen (23) har vært i et engasjement hos konsulentselskapet EY siden slutten av februar. Nå har hun nettopp fått ny jobb: Fremover skal Andresen arbeide i en deltidsstilling for sitt lederforbilde Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge, skrev DN torsdag.

Men stillingen ble ikke utlyst, slik hovedregelen er for alle ledige stillinger i staten, skrev E24 fredag.

Anita Krohn Traaseth er administrerende direktør i Innovasjon Norge.
Anita Krohn Traaseth er administrerende direktør i Innovasjon Norge. (Foto: Per Ståle Bugjerde)

Innovasjon Norge foretok en administrativ ansettelse, som ikke behøver utlysning hvis et klart, uforutsett og kortvarig behov dukker opp. Andresen er ansatt for å avlaste HR-avdelingen i Innovasjon Norge.

Med mindre det står noe annet i selskapets interne regelverk, kan en administrativ ansettelse kun ha seks måneders varighet. Da ansettelsen ble kjent, het det at Andresen skal være i Innovasjon Norge det neste året.

Arbeidet en uke med tilbudet

Kommunikasjonsdirektør Kristin Welle-Strand i Innovasjon Norge understreker overfor DN at kontraktstilbudet er på seks måneder.

– Skulle det derimot være behov for bistand utover de seks månedene, som kan være tilfelle og som er diskutert, men som det er stor usikkerhet rundt, derav midlertidig bistand, så vil stillingen bli utlyst i henhold til praksis, sier hun.

Da Katharina G. Andresen ble intervjuet av DN, var derimot ansettelsesprosessen ennå ikke avsluttet.

– Det stemmer at en varighet på rundt ti måneder ble skissert av hr, og det er nok dét Andresen henviser til. Kontraktstilbudet er på seks måneder med foreslått startdato 28. juni, opplyser Welle-Strand.

Hun forteller videre at tilbudet fra hr var under arbeid hele uken.

– Flere momenter ble diskutert og kvalitetssjekket, herunder også varighet, og forslaget fra hr på inntil ti måneder ble justert i tråd med regelverket for denne typen ansettelser og i enighet med Andresen, sier hun.

Vil gjennomgå praksisen på området

På spørsmål fra DN om Innovasjon Norge har foretatt flere slike administrative ansettelser uten utlysning tidligere, svarer Welle-Strand følgende:

– Katharina G. Andresen er ikke et unntak, det er gjort lignende administrative ansettelser i Innovasjon Norge. Denne saken viser at det er behov for å gjennomgå vår praksis på området, og vi vil foreta nødvendige justeringer.

Hun påpeker videre at det ikke er uvanlig at et jobbtilbud i sluttfasen både diskuteres og justeres før kontraktstilbud sendes ut.

Skal avlaste HR-avdelingen

Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth skrev følgende i en sms til DN onsdag 20. juni, i forbindelse med DN-intervjuet med Andresen:

«Det er HR som ansetter og har dialog med midlertidige deltidsstillinger, så jeg er nok ikke informert på det nivået. Jeg ringte HR, og de har etter samtale og intervju gitt et tilbud til Katharina G. Andresen. Jobboppgaven er å bistå og avlaste vår HR-avdeling som server 700 kolleger over hele verden. At Innovasjon Norge er et attraktivt arbeidssted for de unge er verdifullt for oss som lever av kompetanse og å være relevante.»

Traaseth ble først gjort oppmerksom på dette ansettelsestilbudet onsdag, da DN tok kontakt.

DN forsøkte søndag å få en kommentar fra Katharina G. Andresen, foreløpig uten å lykkes.

Hun besvarte heller ikke E24s spørsmål om ansettelsesprosessen før helgen. Ferd viste da til arbeidsgiver for kommentar.

Inspirert av Innovasjon Norge-sjefen

I intervjuet med DN tidligere denne uken trekker 23-åringen frem Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth som et viktig forbilde i næringslivet.

– Hun er veldig tøff. Jeg har lest boken hennes og er blitt veldig inspirert, sier Andresen om boken «Godt nok for de svina».

Traaseths bok handler om å legge fra seg forventninger – og slutte å være perfeksjonist og «flink pike».

– I Innovasjon Norge skal jeg hjelpe til hvor enn det er ønsket. Mye administrasjon samt være med på ulike prosjekter, sier Katharina G. Andresen om det som er en midlertidig deltidsstilling.(Vilkår)

– Jeg vil vise at jeg har guts, selv om jeg kommer fra en slik familie
Katharina Andresen skal ta familiebedriften Ferd videre, men ønsker ikke å bli satt i bås som en arving.
02:06
Publisert: