Det kommer frem av en ny meningsmåling for Klassekampen, gjennomført av Sentio i perioden 4. oktober til 9. oktober. Til sammen er 1005 respondenter spurt «Hvilket syn har du på Metoo-kampanjen mot seksuell trakassering?».

I tillegg til å være det eneste partiet som ikke hadde flertall av positive velgere for kampanjen, var Frp partiet med flest velgere som var uttalt negative: 18 prosent svarte at de er negative eller svært negative til Metoo. Den største gruppen er likevel de tvilende – 41 prosent.

På landsbasis er ni prosent negativ og 34 prosent tvilende. De velgerne som er mest positive, ligger lengst til venstre i politikken. Men Frp-velgerne markerer seg med å være mye mer skeptiske og negative enn de andre, og langt fra alt kan forklares med at mange av velgerne er menn, for menn generelt er rimelig positive.

Silje Hjemdal, likestillingspolitisk talsperson i Frp, tror mange «innser at kampanjen ikke har vært helt uproblematisk».

– Jeg tenker da først og fremst på gapestokkmentaliteten vi har sett i flere saker, samt problemstillinger knyttet til rettssikkerheten til både den anklagede og anklageren, sier hun til avisen.

Når det gjelder kjønnsforskjeller, viser de seg ved at henholdsvis 51 og 64 prosent av menn og kvinner er positive, mens 12 og 5 prosent er udelt negative.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Tviler på at menn blir spurt om når de bestemte seg for å bli «karrieremenn»
Torsdag ble det arrangert konferanse om kvinner i mediene. Vi spurte deltakerne om deres beste tips til hvordan du skal håndtere mediene.
01:34
Publisert: