Ryanair anket på stedet da Borgarting lagmannsrett i oktober i fjor slo fast at arbeidsrettssaken mellom Ryanair og den tidligere kabinansatte kvinnen skal føres etter norske lover.

Fredag kom beskjeden fra Høyesterett om at saken er sluppet gjennom hos ankeutvalget, og at anken vil få full behandling.

Italienske Cocca mønstret av og på Ryanairs fly på Moss lufthavn, Rygge.

Alessandra Cocca. Foto: Cornelius Poppe.
Alessandra Cocca. Foto: Cornelius Poppe. (Foto: Poppe, Cornelius)

Hun gikk til sak mot Ryanair våren 2013 for det hun mener var usaklig oppsigelse. Hun mistet jobben etter ti måneder av den tolv måneder lange prøveperioden, etter å ha rapportert om at det luktet alkohol av kabinsjefen om bord.

Les også: Tidligere Ryanair-ansatt mener retten misforstår lov og fakta

Ryanair har hele tiden avvist søksmålet og argumentert med at det er frivillig å jobbe i selskapet. Videre hevder Ryanair at en eventuell rettssak må føres i Irland og avgjøres etter irsk lov – fordi det er der selskapet er registrert.

Lagmannsretten begrunnet den enstemmige dommen med at det er viktig å sikre arbeidstakere vern i det landet der de utfører sin økonomiske og samfunnsmessige funksjon.

Les også: Tap for Ryanair i Borgarting lagmannsrett
Ryanair-saken må gå for norsk domstol, sier Høyesterett

Oljeskatt-forslag får kjølig mottakelse

Se DN Tv: Vil forene verdens Mac - og PC-brukere

Vil forene verdens Mac- og pc-brukere
I DNs pitchekonkurranse denne uken møter du Arne Peder Blix fra Friend Software Labs.
01:01
Publisert:


 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.