Til sammen 53 av de 69 kvinnelige stortingsrepresentantene har svart på undersøkelsen.

Kari Kjønnås Kjos (Frp) har 12 år på Stortinget bak seg. Hun sier til NRK at ferske stortingspolitikere kan være mer sårbare for press fra journalister, fordi de ofte er avhengig av journalistene for å få budskapet sitt ut til folk.

– Da blir maktbalansen skjev i møte med en journalist, noe som kan brukes som pressmiddel ved seksuelle tilnærmelser, sier hun.

Selv svarte Kjos nei på spørsmål om hvorvidt hun har opplevd uønsket seksuell oppmerksomhet, men forteller kanalen om en ubehagelig situasjon på et landsmøte på 2000-tallet da en journalist kysset henne helt inntil øret da hun var på vei til baren.

Hva er greit og ikke greit?

– Mange vil sikkert kalle dette sextrakassering, men jeg synes det forskjell på trakassering som gjør folk redde, og ting som bare er unødvendig og uheldig, sier Kjos.

Leder i Norsk Journalistlag (NJ), Hege Iren Frantzen, mener #metoo-avsløringene den siste tiden viser at det er behov for en diskusjon i landets redaksjoner om hva som ikke er grei oppførsel av en journalist.

Det har kommet frem flere saker om journalister som skal ha trakassert kollegaer.

– De skjønner åpenbart ikke hvor grensen går. Og da skjønner man trolig ikke hvor grensen går uansett hvem man møter, sier Frantzen.(Vilkår)

Norske toppledere om seksuell trakassering
DN har spurt norske ledere om hvordan de reagerer på historiene om seksuell trakassering i norsk næringsliv
02:03 Min
Publisert: